MALINOVÝ NEPEČENÝ CHEESECAKE

Cheesecake je dezert, který tvoří dvě vrstvy. Krusta z rozdrobených sušenek a sýrová (tvarohová, ricottová, mascarpone) vrstva. V počátcích byl cheesecake pouze pečeným dezertem, v současné době, ale existuje i spousty nepečených variant. Jednou z nich je i tento Malinový Cheesecake. Maliny můžete nahradit i jahodami, nebo borůvkami. U nepečených variant se většinou používá želatina a spoustu lidí mi říká, že jí neradi používají, protože jim to nikdy neztuhne. Nebojte se! Když budete postupovat podle receptu, nemůže se stát, že by nakonec neztuhnul, důležité je nenechat projít želatinu varem, jen mírně zahřát. Seberte odvahu a nebudete litovat.

Korpus:

200 g                    máslových věnečků

70 g                      rozpuštěného másla

Krém:

200 g                    ricotta

100 g                    sýru palouček (koupíte v Lidlu, nebo lze nahradit Lučinou)

250 ml.                 33% smetany ke šlehání

100 g                    moučkového cukru

250 g                    malin

4lžč.                     sypké želatiny

100 ml.                 vody

Ozdoba:

Malin, borůvky, kokos

Korpus:

Rozpustíme si máslo. Poté tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do dortové formy o průměru 20 cm a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy (tentokrát neutlačujeme do výšky). Pečeme na 170°C cca 10 minut a necháme vychladnout.

Krém:

Maliny si rozmixujeme na pyré a přepasírujeme přes sítko, abychom se zbavili zrníček. Ricottu, sýr palouček a moučkový cukr vyšleháme. Přilijeme smetanu a šleháme do zhoustnutí. Přidáme malinové pyré a ještě chvíli šleháme. Do hrnce vsypeme želatinu, zalijeme jí vodou a počkáme, až nabobtná. Poté jí rozehřejeme, ale pozor, nesmí bublat. Až je želatina krásně průhledná, přidáme do ní 4 lžíce krému a rozmícháme. Takto připravenou želatinu vlijeme do krému a opět zašlehejte.

Hotový krém nalijeme na vychladnutý korpus a dáme ztuhnout nejlépe přes noc (min. 2 hodiny)

Ozdoba:

Posypeme u krajů kokosem a dozdobíme malinami a borůvkami.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

one + 18 =