JAHODOVÉ TIRAMISU S PROSECCO

K létu neodmyslitelné patří jahody. Moje vzpomínky z dětství spojené s jahodami, jsou vždy na tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou (recept najdete zde). S létem mám také spojené večerní popíjení prosecca s jahodami na terase a tak jsem se jedním takovým večerem nechala inspirovat a vytvořila pro Vás tento recept. V pravém receptu na tiramisu najdeme vejce, ale vzhledem k vysokým letním teplotám jsem recept upravila a vejce jsem vůbec nepoužila. Pokud neholdujete alkoholu, můžete prosecco úplně vynechat. Díky prosecco a mátě je tiramisu lehké, svěží a věřím, že vám zachutná na první sousto.  

Ingredience na 6 skleniček:

  • 250 g         čerstvých jahod
  • 0,08 ml     prosecco (volitelné)
  • 500 g         mascarpone
  • 250 ml       smetana ke šlehání 33%
  • 80 g            moučkového cukru
  • 400 g         cukrářské dlouhé piškoty  

Ozdoba:

  • Lyfolizované jahody
  • snítka máty  

Postup:

Omyté a očištěné jahody vložíme do vyšší nádoby, přilijeme prosecco a tyčovým mixérem je rozmixujeme do hladka. Do mísy dáme mascarpone, přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme moučkový cukr a buď v robotu, nebo ručním mixérem vyšleháme do hustého krému. Krém si nandáme do zdobícího pytlíku, já tentokrát použila bez zdobící špičky a můžeme kompletovat do skleniček (samozřejmě lze použít i lžíci, místo zdobícího pytlíku). Skleničku plníme vrstvou rozmixovaných jahod, následně poklademe piškoty (3 ks), vrstvu krému, znovu jahody, piškoty a krém. Nakonec si rozdrtíme lyfolizované jahody v hmoždíři a přes sítko tiramisu drtí „pocukrujeme“. Zdobíme snítkou máty a necháme alespoň hodinu vychladit v lednici.

 Přeji dobrou chuť.

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10 − seven =