PISTÁCIOVÝ CHLEBÍČEK

Na návštěvu nerada jezdím s prázdnou. Když jsem jela navštívit svojí kamarádku, přemýšlela jsem co by jim udělalo radost a co by přežilo 2 hodinovou jízdu po dálnici J Nakonec jsem se rozhodla upéct Pistáciový chlebíček. Ingredience jsem na ně doma měla a tak nebylo co řešit. Recept je docela rychlý a velmi efektivní. Těším se, až ho vyzkoušíte a slibuji, že vám za tu chuť bude stát.

Těsto:

4 ks                  vejce

130 g                cukr krystal

1 ks                  vanilkový cukr

200 g                rozpuštěné máslo

250 ml     kefíru

1 ks                  prášek do pečiva

230 g                hladké mouky

2 balíčky           Premium puding Jemná Pistácie (Dr. Oetker)

1 hrst               mletých pistácií

Sůl

Krém:

500 g                mascarpone

250 ml              smetany ke šlehání

2-3 lžíce            cukr moučka

Ozdoba:

Mleté pistácie

Maliny, borůvky

Těsto:

Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky se špetkou solí vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně do pěny zašleháme rozpuštěné máslo a nakonec i kefír. V misce si smícháme mouku, pistáciové pudinky, prášek do pečiva a mleté pistácie. Po lžících přidáváme sypkou směs do tekuté a šleháme, dokud nám nevznikne krásné těsto. Nakonec už ručně do těsta zamícháme sníh z bílků.

Chlebíčkovou formu si vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Pečeme cca 1 hodinu na 170°C. Zda je chlebíček upečený poznáme pomocí zapíchnuté špejle. Těsto se na ní nesmí lepit. Pokud se tak stane, pečte chlebíček dalších 10 minut a opět zkuste špejlí. Každá trouba totiž peče jinak.

Po upečení ho necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Pak ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Krém:

Mascarpone, smetanu ke šlehání a moučkový cukr dáme do misky a v robotu, nebo ručním šlehačem vyšleháme do tuhého krému.

Krém pak špachtlí, nebo stěrkou ledabyle roztíráme na vychladnutý chlebíček, zasypeme pistáciemi a dozdobíme lesním ovocem.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

four × five =