Moje rodina už ode mě ochutnala spousty dortů, a proto je těžké pro ně vymýšlet stále nové a neokoukané recepty. Tentokrát jsem chtěla něco lehkého a svěžího co se bude hodit do horkých letních dnů. Tento višňový dort jsem dělala pro mojí mamku k narozeninám a měl velký úspěch. I můj malý synovec spořádal dva kousky a stále říkal mňam, mňam, což je pro mě asi ta nejlepší pochvala na světě. Pusťte se do něj a věřte, že nebudete litovat.
Korpus:
120 g změklého másla
100 g cukr krystal
1 ks vanilkového cukru
200 g hladké mouky
1 ks prášku do pečiva
Náplň:
250 g pevného podílu višňového kompotu
500 g polotučného tvarohu
100 g cukr krystal
4 ks vejce
1 ks vanilkového pudingu
šťáva z půlky citrónu
Želé:
3 lžíce cukr krystal
1 ks dortového žele Dr. Oetker
šťáva z kompotu
Korpus:
Utřeme máslo, cukr krystal a vanilkový cukr do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a umixujeme těsto. Těsto rukou vymačkáme na dno a okraj dortové formy.
Náplň:
Višně necháme odkapat na sítku a šťávu si necháme na později. Polovinu višní rozložíme na připravené těsto. Oddělíme si žloutky od bílků a bílky vyšleháme v tuhý sníh. Tvaroh, cukr, žloutky, citrónovou šťávu a vanilkový puding utřeme do hladka. Do utřeného tvarohu ručně vmícháme ušlehané bílky a náplň rozetřeme na višně ve formě. Vložíme do trouby a pečeme na 160°C cca 45 minut. Po upečení necháme dort ve formě vychladnout.
Želé:
Svaříme si šťávu z kompotu s cukrem a dortovým želé podle návodu na obalu a necháme ho mírně vychladnout. Druhou polovinu višní navrstvíme na upečený dort a přelijeme vlažným želé. Želé necháme ztuhnout a můžeme podávat.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela