VIŠŇOVÝ TVAROHOVÝ DORT

Moje rodina už ode mě ochutnala spousty dortů, a proto je těžké pro ně vymýšlet stále nové a neokoukané recepty. Tentokrát jsem chtěla něco lehkého a svěžího co se bude hodit do horkých letních dnů. Tento višňový dort jsem dělala pro mojí mamku k narozeninám a měl velký úspěch. I můj malý synovec spořádal dva kousky a stále říkal mňam, mňam, což je pro mě asi ta nejlepší pochvala na světě. Pusťte se do něj a věřte, že nebudete litovat.

 

Korpus:

120 g                    změklého másla

100 g                    cukr krystal

1 ks                       vanilkového cukru

200 g                    hladké mouky

1 ks                       prášku do pečiva

Náplň:

250 g                    pevného podílu višňového kompotu

500 g                    polotučného tvarohu

100 g                    cukr krystal

4 ks                       vejce

1 ks                       vanilkového pudingu

šťáva z půlky citrónu

Želé:

3 lžíce                  cukr krystal

1 ks                       dortového žele Dr. Oetker

šťáva z kompotu

Korpus:

Utřeme máslo, cukr krystal a vanilkový cukr do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a umixujeme těsto. Těsto rukou vymačkáme na dno a okraj dortové formy.

Náplň:

Višně necháme odkapat na sítku a šťávu si necháme na později. Polovinu višní rozložíme na připravené těsto. Oddělíme si žloutky od bílků a bílky vyšleháme v tuhý sníh. Tvaroh, cukr, žloutky, citrónovou šťávu a vanilkový puding utřeme do hladka. Do utřeného tvarohu ručně vmícháme ušlehané bílky a náplň rozetřeme na višně ve formě. Vložíme do trouby a pečeme na 160°C cca 45 minut. Po upečení necháme dort ve formě vychladnout.

Želé:

Svaříme si šťávu z kompotu s cukrem a dortovým želé podle návodu na obalu a necháme ho mírně vychladnout. Druhou polovinu višní navrstvíme na upečený dort a přelijeme vlažným želé. Želé necháme ztuhnout a můžeme podávat.

 

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10 − 7 =