ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S MAKOVOU DROBENKOU

Švestková sezóna je právě v  plném proudu a tak se s Vámi podělím o švestkový koláč od mojí babičky. Tento koláč je velice jednoduchý a chutný. Do těsta se přidává bílý jogurt, díky kterému je koláč krásně vláčný a místo makové náplně má koláč krásně křupavou makovou drobenku. Pro mě, jako pro milovníka máku je toto naprosto úžasná kombinace. Pusťte se do jeho pečení a určitě nebudete litovat.

Těsto:

2 hrnky                polohrubé mouky

1 hrnek                cukr krupice

2 ks                       vejce

½ hrnku               olej

200 ml                  bílý jogurt

1 ks                       prášek do pečiva

12 ks                    větších švestek

Mouka a olej na vymazání a vysypání formy

Drobenka:

6 lžic                    másla

10 lžic                  cukr krupice

1 ks                       vanilkový cukr

6 lžic                    mletého máku

5 lžic                    hladké mouky

Těsto:

Vejce si vyšleháme s krupicovým cukrem. Přidáme bílý jogurt, olej, mouku, prášek do pečiva a vyšleháme v hladké těsto. Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy.

Švestky si vypeckujeme, rozdělíme na polovinu a poklademe jimi těsto.

Drobenka:

Máslo, cukr krupici, vanilkový cukr, mletý mák a hladkou mouku nasypeme do mísy a prsty vypracujeme drobenku. Hotovou drobenku navrstvíme na švestky a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 35 minut.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

seventeen + thirteen =