BANNANA SPLIT ŘEZY

Když jsem byla malá, tak všude v cukrárnách mívali zmrzlinový pohár s tímto názvem a já ho milovala. Pamatujete si ho taky? Rozkrojený banán, vanilková zmrzlina a kopec šlehačky, banány, ananas a čokoláda. Dnes jsem se ho pokusila transformovat do podoby řezů a musím říct, žee je to fakt žrádlo. Návštěva z něj byla nadšená a oblizovala se až za ušima.

Korpus:

250 g                máslových sušenek

100 g                rozpuštěného másla

Náplň:

250 g                mascarpone

250 g                tučný tvaroh

100 g                cukr moučka

3 ks                  banánů

1 plechovka    kompotovaného ananasu

500 ml             smetana ke šlehání

1 ks                  vanilkový cukr

Ozdoba:

1 hrst               vlašských ořechů

1 hrst               kokosových plátků

1 sklenička      koktejlových třešní

1 lžíce               síla květů Sonnentor (můžete vynechat)

Korpus:

Máslo si na mírném ohni rozpustíme a odstavíme. V robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky na prach a vysypeme je do mísy. V míse je smícháme s rozpuštěným máslem, pomocí lžíce či skleničky utlačíme a dáme chladit do ledničky.

Náplň:

Připravíme si banány a ananas. Banány nakrájíme na plátky. Kompotovaný ananas scedíme a umixujeme na dřeň.

Mascarpone, tvaroh a moučkový cukr utřeme pomocí metličky do hladkého krému.

Smetanu ke šlehání smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme do tuha. Pokud šleháme v robotu, tak šlehačku sem tam zkontrolujte, ať jí nepřešleháte a nezdrcne se vám.

Kompletace:

Mascarpone krém naneseme po kopečkách pomocí lžíce, po celém korpusu (viz. foto) a rozetřeme. Bude se vám to lépe roztírat a sušenky se nebudou tolik lepit na krém.

Na krém vyskládáme nakrájené banány, rozetřeme ananasovou dřeň a nahoru ledabyle naneseme šlehačku. Neuhlazujte jí dohladka a pohrajte si s ní, jak kdybyste dělali vlny.

Vršek posypte ořechy, kokosem, jedlými květy, koktejlovými třešničkami a nechte do druhého dne ztuhnout.

Před podáváním můžete zakápnout rozpuštěnou čokoládou, či posypat kakaem.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

four × four =