Když jsem byla malá, tak všude v cukrárnách mívali zmrzlinový pohár s tímto názvem a já ho milovala. Pamatujete si ho taky? Rozkrojený banán, vanilková zmrzlina a kopec šlehačky, banány, ananas a čokoláda. Dnes jsem se ho pokusila transformovat do podoby řezů a musím říct, žee je to fakt žrádlo. Návštěva z něj byla nadšená a oblizovala se až za ušima.
Korpus:
250 g máslových sušenek
100 g rozpuštěného másla
Náplň:
250 g mascarpone
250 g tučný tvaroh
100 g cukr moučka
3 ks banánů
1 plechovka kompotovaného ananasu
500 ml smetana ke šlehání
1 ks vanilkový cukr
Ozdoba:
1 hrst vlašských ořechů
1 hrst kokosových plátků
1 sklenička koktejlových třešní
1 lžíce síla květů Sonnentor (můžete vynechat)
Korpus:
Máslo si na mírném ohni rozpustíme a odstavíme. V robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky na prach a vysypeme je do mísy. V míse je smícháme s rozpuštěným máslem, pomocí lžíce či skleničky utlačíme a dáme chladit do ledničky.
Náplň:
Připravíme si banány a ananas. Banány nakrájíme na plátky. Kompotovaný ananas scedíme a umixujeme na dřeň.
Mascarpone, tvaroh a moučkový cukr utřeme pomocí metličky do hladkého krému.
Smetanu ke šlehání smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme do tuha. Pokud šleháme v robotu, tak šlehačku sem tam zkontrolujte, ať jí nepřešleháte a nezdrcne se vám.
Kompletace:
Mascarpone krém naneseme po kopečkách pomocí lžíce, po celém korpusu (viz. foto) a rozetřeme. Bude se vám to lépe roztírat a sušenky se nebudou tolik lepit na krém.
Na krém vyskládáme nakrájené banány, rozetřeme ananasovou dřeň a nahoru ledabyle naneseme šlehačku. Neuhlazujte jí dohladka a pohrajte si s ní, jak kdybyste dělali vlny.
Vršek posypte ořechy, kokosem, jedlými květy, koktejlovými třešničkami a nechte do druhého dne ztuhnout.
Před podáváním můžete zakápnout rozpuštěnou čokoládou, či posypat kakaem.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela