TARTALETKY S CITRÓNOVÝM KRÉMEM, MALINAMI A BEZEM

Když jsem minulý týden procházela kolem kvetoucího bezu, napadlo mě zakomponovat ho do nějakého svěžího, letního receptu. Zrodil se nápad na tartaletky s citrónovým krémem, který je opravdu lehký a osvěžující. Vypadá komplikovaně, ale opak je pravdou. Tartaletky budete mít hotové do hodinky. Sezóna malin a bezu je v plném proudu, tak se do nich pusťte.

Recept je na cca 10 ks:

Těsto:

250 g                hladké mouky
125 g                másla
70 g                  krupicového cukru
2 ks                  žloutky
5 cl                   vody
špetka soli

Citronový krém:

250 g                mascarpone

125 ml              smetany ke šlehání 33%

2 lžíce               moučkového cukru

Šťáva a kůra z jednoho citrónu

Ozdoba:

Maliny

Květy bezu

Těsto:

Z mouky, studeného másla, cukru, žloutků, vody a špetky soli vypracujeme v robotu hladké těsto. Necháme ho odležet min. hodinu, nebo přes noc v lednici. Vychlazené těsto vyválíme a přeneseme na formičky, dlaní zatlačíme, vyřízneme a těsto do formiček následně utlačíme prsty. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 10 minut do zezlátnutí. Ještě teplé je vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.

Citrónový krém:

V misce si vyšleháme smetanu do tuha a dáme chladit. Mascarpone si utřeme s cukrem, citronovou šťávou a citronovou kůrou. Poté do mascarpone pomalu ručně zamícháváme vyšlehanou smetanu, dokud nám nevznikne hladký krém. Dle chuti můžete přidat cukr, nebo citrónovou šťávu.

Krém si naneseme do zdobícího sáčku a nastříkáme jej na upečené tartaletky.

Dozdobíme malinami a květy bezu.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

thirteen − 9 =