LIMETOVÝ CHEESECAKE

Máte dost těžkých dezertů? Lehoučký cheesecake s limetovou šťávou je příjemným sladkokyselým osvěžením. Limetka je méně kyselá než citron, za to je mnohem aromatičtější. Limetky vybírejte vždy takové, které mají co nejvíc lesklou kůru, jsou bez trhlinek, plísní nebo flíčků a zároveň vybírejte takové, které jsou těžší. Ty jsou totiž plné šťávy.

Korpus:

200 g     máslových sušenek (Bebe sušenky, lotusky, máslové věnečky)

70 g       rozpuštěného másla

Náplň:

600 g     cream cheese (seženete v Lidlu) 

100 ml  smetany ke šlehání

100 g     moučkového cukru

4 ks        vejce

3 ks        limetky

Ozdoba:

1 ks        zakysané smetany

2 lžíce    moučkového cukru

2 ks        limetky

Ovoce

Korpus:

Rozpustíme si máslo. Poté tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich potom zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do koláčové formy (můžete použít i dortovou) a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy i do jejích boků a dáme vychladit. Stačí na 10 minutek.

Náplň:

Cream cheese, smetanu, cukr, šťávu ze tří limetek a limetkovou kůru smícháme dohromady, dokud nám nevznikne hladká náplň. Po jednom zašleháme vejce a tuto směs nalijeme na vychlazený korpus. Troubu si předehřejeme na 180°C . Když je trouba vyhřátá, vložíme na její dno plecháček s vodou a připravený cheesecake dáme péct. Pečeme na 180°C 10 minut, poté troubu stáhneme na 140°C a pečeme dalších 45-50 minut.

Hotový cheesecake nechte vychladnout a pak ho nejlépe přes noc nechte vychladit v lednici.

Ozdoba:

Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem a rozetřeme na cheesecake. Nakrájíme si limetky na plátky a koláč jimi poklademe kolem dokola. Dozdobíme libovolným ovocem. 

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

11 + one =