PEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE

Musím se přiznat, že nejsem úplným milovníkem čokolády. Radši mám vanilkové, smetanové a ovocné variace. Každopádně tento čokoládový cheesecake bude můj další favorit, hned po mém čokoládovém koláči, co se čoko dezertů týká. Je vláčný, smetanový, rozplývá se na jazyku a jeho chuť vám ještě dlouho zůstane zakořeněná ve vašich chuťových buňkách. Takže všem milovníkům čokolády doporučuji: pusťte se do jeho přípravy a označujte #mlsatnenihrich #sweetblogbymichaela. Nebudete litovat.

Korpus:

250 g                čokoládových sušenek

80 g                  másla

Náplň:

300 g                mléčné čokolády

600 g                smetanového sýru (např. Lučina, Philadelphia, cream cheese spread z Lidlu)

100 ml              smetany ke šlehání

50 g                  krupicového cukru

30 g                  kakaa

4 ks                  vajec

Poleva:

100 ml              smetany ke šlehání

100 g                hořké čokolády

1 lžíce               moučkového cukru

Korpus:


Rozehřejeme si troubu na 180°C.
Rozpustíme si máslo. Mixérem rozdrtíme sušenky a do nich zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do koláčové formy (můžete použít i dortovou) a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy i do jejích boků a necháme v lednici vychladit.

Náplň:


Čokoládu si rozpustím v mikrovlnné troubě, nebo ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Mezitím si vyšleháme smetanový sýr s cukrem a kakaem do hladka. Přilijeme smetanu ke šlehání a párkrát prošleháme. Poté přidáme vejce, jedno po druhém, a opět vyšleháme. Nakonec přidáme rozpuštěnou čokoládu a šleháme, dokud se všechny ingredience krásně nespojí. Náplň nalijeme na vychlazený korpus a pečeme prvně na 10 minut na 180°C, potom v páře cca 1 hodinu na 150°C. Pokud nemáte parní troubu, tak nezoufejte. Stačí, když na dno trouby vložíte pekáček s vodou.

Upečený cheesecake necháme vychladnout a umístíme ho vychladit nejlépe přes noc do lednice.

Poleva:

V menším hrnci smícháme smetanu, čokoládu, moučkový cukr a vše zahříváme ve vodní lázni, dokud se čokoláda nerozpustí. Polevu rozetřeme po vrchní části cheesecake. Nevadí pokud něco steče dolů, vypadá to na efekt hezky.  

Zdobíme dle fantazie. Já použila lyfolizované maliny, oreo sušenky, kinder bueno, jedlé květy ze Sonnentor a čerstvé maliny.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

20 − 18 =