Dýňový cheesecake / Pumpkin cheesecake

Nastal podzim a s ním i dýňové období. Tentokrát jsem se rozhodla upéct tento úžasný cheesecake. Všeobecně jsem milovníkem cheesecake, protože mě na nich baví ta jednoduchost, chuť i možnosti s kterými můžete recepty na ně obměňovat.

Korpus:

170 g    máslových sušenek (Bebe sušenky, ale používám i máslové věnečky Opavia)

75 g      rozpuštěného másla

Dýňové pyré:

1ks       dýně Hokkaido (spíše menší)

Náplň:

500 g    tučného tvarohu

200 g    sýru Palouček (k sehnání v Lidl, ale lze nahradit Lučinou)

150 g    cukr krystal

dýňové pyré

4 ks      vejce

1 lžíce   mleté skořice

1 ks      badyánu

1 lžička muškátového květu

Poleva:

200g    zakysané smetany

2 lžíce   cukr krystal

Ozdoba:

Na zdobení záleží vyloženě na Vás. Já použila sezónní ovoce.

4 ks      švestek

3 ks      fíků

Dýňové pyré:

Dýni si rozčtvrtíme a vydlabeme z ní semínka a dužinu. Vydlabané kusy položíme na vyložený plech pečícím papírem slupkou nahoru a pečeme na 200°C cca 45 minut. Do Dýně průběžně pícháme vidličkou. Pokud nám vidlička do dýně zajede jak po másle, můžeme jí vyndat a nechat vychladnout.

Z vychladnutých kousků dýní vydlabeme lžící vnitřek, dáme ho do vyšší misky a tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré.

Korpus:

Sušenky si vložíme do vyšší misky nebo do mixéru a rozmixujeme na prach. Takto připravené sušenky zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme lžící. Směs si nasypeme do koláčové formy a skleničkou či prsy upěchujeme až k okrajům. Korpus dáme chladit do lednice.

Náplň:

Smícháme tvaroh, palouček, cukr, dýňové pyré, koření (badyán jsem rozdrtila v hmoždíři) a směs prošleháme. Poté do směsi přidáme vejce, které jedno po druhém do směsi zašleháváme.

Směs navrstvíme na korpus.

Pečení:

Troubu si předehřejeme na 160°C. Na dno trouby umístíme pekáček či plech s vodou (cheesecake se musí péct v páře) a hodinu pečeme. Po hodině troubu vypněte, nechte jí pootevřenou a cheesecake v ní ještě hodinku nechte.

Poleva:

Zakysanou smetanu smícháme s cukrem. Hotovou polevu rozetřeme na vlažný cheesecake a necháme nejlépe přes noc přibližně vychladit. 

Nyní si můžete cheesecake dozdobit ovocem dle Vaší libosti.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fifteen + 11 =