MAKOVÝ CHEESECAKE S JAHODOVOU OMÁČKOU

Jsem milovnice máku a poslední dobou na mě vyskakovali makové recepty a tak  jsem si jeden také musela připravit. Upravila jsem svůj recept na klasický cheesecake a přidala do něj mák. Světe div se, je to nebe v hubě J. A jelikož nám odstartovala jahodová sezóna, nemohla jsem jinak, než jahody zakomponovat do receptu. Doufám, že Vás bude recept bavit a zamilujete si ho jako já.

Korpus:

200 g    máslových sušenek 

100 g    rozpuštěného másla

3 lžíce   mletého máku

Náplň:

750 g    polotučného tvarohu

100 g    moučkového cukru

4 ks      vejce

5 lžic    mletého máku

1 ks      vanilkový cukr

Jahodová omáčka:

300g     Jahod

1 ks      vanilkový cukr

Jahody na ozdobu

Korpus:

Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem. Máslo si na mírném ohni rozpustíme a odstavíme. V robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky na prach, smícháme je s mletým mákem a vysypeme je do dortové formy. Rozpuštěné máslo nalijeme na sušenkovou drť, pomocí lžíce či skleničky utlačíme a dáme chladit do lednice.

Náplň:

Troubu si předehřejeme na 180°C . Tvaroh, cukr, vejce, vanilkový cukr a mletý mák promícháme, až nám vznikne hladká náplň, kterou nalijeme na vychlazený korpus. Když je trouba vyhřátá, vložíme na její dno plecháček s vodou, abychom pekli v páře, popřípadě zvolíme parní program. Pečeme na 180°C 10 minut. Poté troubu stáhneme na 150°C a pečeme dalších 50 minut.

Hotový koláč nechte vychladnout a pak ho nejlépe přes noc dejte vychladit do lednice.

Jahodová omáčka:

Je velmi jednoduchá. Jahody smícháme s vanilkovým cukrem a vše rozmixujeme.

Omáčkou poléváme těsně před podáváním a dozdobíme jahodou.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

 

 

           

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

nineteen − 12 =