LEVANDULOVÝ SIRUP

V sobotu jsem si byla u známých nastříhat levanduli a poprvé se pustila do přípravy sirupu i do sušení na další použití k pečení a toto je výsledek. Video postup najdete ve výběrech na instagramu. Sirup má lehce citronový nádech a je super svěží. Už se těším na levandulovou limču, nebo až si ho přidám do gin & tonic 👌 Mějte pěkné 🌞 léto. 

Ingredience:

200 g    levandule  

2          citróny

2 l        převařené, studené vody

50 g      kyseliny citrónové

2 kg      cukr krupice

Postup:

Levanduli vložíme do hrnce, přidáme na plátky nakrájené citróny, zasypeme kyselinou citrónovou, zalijeme převařenou, studenou vodou a louhujeme 24 hodin (i déle), dokud levandule nepustí barvu.

Po vylouhovaní si vezmeme čistý hrnec, sítko a čistou utěrku či plátýnko a vše hezky přecedíme skrz. Můžete použít jenom sítko, ale utěrka Vám zachytí veškeré částečky i dužinu z citrónů. Po scezení přidáme 2 kg cukru krupice a hrnec přeneseme na plotýnku. Zahříváme, dokud se nám cukr zcela nerozpustí, ale pozor nesmí vřít. Sirup stáhneme z plotýnky, necháme trošku vychladnout a plníme do připravených, vymytých lahví.

Skladujeme v lednici. Sirup by měl vydržet i několik týdnů.

 

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twenty + 8 =