- Panna cotta je italský dezert z oblasti Piemontu. Je velmi jednoduchý na přípravu a pochutná si na něm opravdu každý. Má smetanově vanilkovou chuť a já ho mám nejraději v kombinaci s kyselejším ovocem. V mém případě jsem použila rybíz a maliny. Panna Cottu můžte zdobit přímo ve skleničkách, a nebo jí vyklopit na talíř a ozdobit již vyklopenou. Fantazii se meze nekladou.
4 porce o objemu 125 ml.
2 lžičky jemně mleté želatiny Dr. Oetker
500 ml smetany ke šlehání
40 g moučkového cukru
1 ks vanilkový lusk
Ovoce dle chuti
Postup:
Do mističky dejte 2 lžíce vody, vsypte želatinu a nechte nabobtnat. Připravte si 4 plastové formičky, skleničky nebo hrníčky o objemu 125 ml. (Pokud budete chtít Panna cottu vyklápět, tak si je vymažte olejem).
Smetanu vlijte do hrnce a spolu s cukrem a vyškrábaným vanilkovým luskem zahřívejte na středním plameni a nechte přijít k varu. Přidejte nabobtnanou želatinu a nechte 2 minutky vařit, aby se rozpustila. Směs přeceďte přes sítko a rovnoměrně vlijte do připravených hrníčků, které pak dejte na 4 – 6 hodin chladit do ztuhnutí. Pokud jste vymazali formičky olejem tak vyklopte a zdobte ovocem, pokud ne, tak jen dozdobte povrch ovocem a podávejte.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela