PANNA COTTA S OVOCEM

  1. Panna cotta je italský dezert z oblasti Piemontu. Je velmi jednoduchý na přípravu a pochutná si na něm opravdu každý. Má smetanově vanilkovou chuť a já ho mám nejraději v kombinaci s kyselejším ovocem. V mém případě jsem použila rybíz a maliny. Panna Cottu můžte zdobit přímo ve skleničkách, a nebo jí vyklopit na talíř a ozdobit již vyklopenou. Fantazii se meze nekladou.

4 porce o objemu 125 ml.

2 lžičky                jemně mleté želatiny Dr. Oetker

500 ml                  smetany ke šlehání

40 g                      moučkového cukru

1 ks                       vanilkový lusk

Ovoce dle chuti

Postup:

Do mističky dejte 2 lžíce vody, vsypte želatinu a nechte nabobtnat. Připravte si 4 plastové formičky, skleničky nebo hrníčky o objemu 125 ml. (Pokud budete chtít Panna cottu vyklápět, tak si je vymažte olejem).

Smetanu vlijte do hrnce a spolu s cukrem a vyškrábaným vanilkovým luskem zahřívejte na středním plameni a nechte přijít k varu. Přidejte nabobtnanou želatinu a nechte 2 minutky vařit, aby se rozpustila. Směs přeceďte přes sítko a rovnoměrně vlijte do připravených hrníčků, které pak dejte na 4 – 6 hodin chladit do ztuhnutí. Pokud jste vymazali formičky olejem tak vyklopte a zdobte ovocem, pokud ne, tak jen dozdobte povrch ovocem a podávejte.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × four =