O víkendu jsem si u nás na chatě natrhala rybíz a poslední zbytky jahod. Něco málo jsem spotřebovala do smoothies a dnes jsem přemýšlela, jak zatočím se zbytkem. Volba padla na tuhle extrémně jednoduchou a rychlou bublaninu, která je díky kefíru krásně vláčná a chutná. Jednou jí ochutnáte a už nebudete chtít zkoušet jiný recept. Za to Vám ručím.
Těsto:
300 g hladké mouky
150 g moučkového cukru + trochu na poprášení
1 ks prášek do pečiva
80 ml slunečnicového oleje
3 ks vejce
200 ml kefíru
1 ks vanilkového cukru
250g červeného rybízu
100g jahod
Olej a kokos na vymazání a vysypání formy
Postup:
Vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr rozmixujeme. Postupně přidáváme kefír a olej. Mezitím si smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme do směsi a mixujeme, dokud nám nevznikne hladké těsto.
Červený rybíz si obereme a jahody nakrájíme na menší kousky.
Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosem.
Těsto vlijeme do vysypaného plechu, zasypeme ovocem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C cca 30 minut.
Bublaninu necháme vychladnout, zasypeme moučkovým cukrem a podáváme s kefírem.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela