KEFÍROVÁ BUBLANINA S RYBÍZEM A JAHODAMI

O víkendu jsem si u nás na chatě natrhala rybíz a poslední zbytky jahod. Něco málo jsem spotřebovala do smoothies a dnes jsem přemýšlela, jak zatočím se zbytkem. Volba padla na tuhle extrémně jednoduchou a rychlou bublaninu, která je díky kefíru krásně vláčná a chutná. Jednou jí ochutnáte a už nebudete chtít zkoušet jiný recept. Za to Vám ručím.

Těsto:

300 g                    hladké mouky

150 g                    moučkového cukru + trochu na poprášení

1 ks                       prášek do pečiva

80 ml                    slunečnicového oleje

3 ks                       vejce

200 ml                  kefíru

1 ks                       vanilkového cukru

250g                     červeného rybízu

100g                     jahod

Olej a kokos na vymazání a vysypání formy

Postup:

Vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr rozmixujeme. Postupně přidáváme kefír a olej. Mezitím si smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme do směsi a mixujeme, dokud nám nevznikne hladké těsto.

Červený rybíz si obereme a jahody nakrájíme na menší kousky.

Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosem.

Těsto vlijeme do vysypaného plechu, zasypeme ovocem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C cca 30 minut.

Bublaninu necháme vychladnout, zasypeme moučkovým cukrem a podáváme s kefírem.

 

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × four =