Asi každý z nás někdy chutnal Tiramisu a nebo ho dokonce zkoušel připravit. Co ale nahradit kávu Limoncellem? Limoncello je ovocný likér pocházející z oblasti Kampánie. Vyrábí se z citronové kůry, lihu a cukru. Tiramisu s tímto likérem získá úplně jinou chuť, než na jakou jste byli doposud zvyklí. Je osvěžující s chutí po citrónech a výborně se hodí jako letní dezert.
Ingredience:
3 ks vejce
100 g krupicového cukru
500 g mascarpone
30 ks cukrářských piškotů
250 ml vody
80 ml citrónové šťávy (cca 3 citrony)
40g krupicového cukru
100 ml Limoncello
Ozdoba:
Limoncello, maliny, citron, levandule
Postup:
250 ml vody s 80 ml citrónové šťávy a 40 g krupicového cukru přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty, vypneme, vmícháme 100 ml Limoncella a necháme vychladnout.
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Vetřeme k nim mascarpone a šleháme dál. Bílky si vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh a ručně ho vmícháme do směsi žloutků a mascarpone.
Chlebíčkovou formu si vyložíme potravinářskou fólií a na dno rozetřeme tenkou vrstvu krému. Piškoty namáčíme ve vychladlém sirupu s Limoncellem a klademe na krém. Tento postup opakujeme do spotřebování přísad a zakončíme krémem. Tiramisu přetáhneme potravinářskou fólií a necháme min. 2 hodiny vychladit.
Po vychlazení otočíme formu na tác, tiramisu vyklopíme a sundáme z něj potravinářskou fólii.
Zdobíme malinami, citrony a levandulí.
Podáváme s vychlazeným Limoncello likérem.
Přeji Vám dobrou chuť!
Sweet Michaela