TIRAMISU AL LIMONCELLO

 

Asi každý z nás někdy chutnal Tiramisu a nebo ho dokonce zkoušel připravit. Co ale nahradit kávu Limoncellem? Limoncello je ovocný likér pocházející z oblasti Kampánie. Vyrábí se z citronové kůry, lihu a cukru. Tiramisu s tímto likérem získá úplně jinou chuť, než na jakou jste byli doposud zvyklí. Je osvěžující s chutí po citrónech a výborně se hodí jako letní dezert.

Ingredience:

3 ks                       vejce

100 g                    krupicového cukru

500 g                    mascarpone

30 ks                     cukrářských piškotů

250 ml                  vody

80 ml                    citrónové šťávy (cca 3 citrony)

40g                       krupicového cukru

100 ml                  Limoncello

Ozdoba:

Limoncello, maliny, citron, levandule

Postup:

250 ml vody s 80 ml citrónové šťávy a 40 g krupicového cukru přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty, vypneme, vmícháme 100 ml Limoncella a necháme vychladnout.

 

Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Vetřeme k nim mascarpone a šleháme dál. Bílky si vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh a ručně ho vmícháme do směsi žloutků a mascarpone.

Chlebíčkovou formu si vyložíme potravinářskou fólií a na dno rozetřeme tenkou vrstvu krému. Piškoty namáčíme ve vychladlém sirupu s Limoncellem a klademe na krém. Tento postup opakujeme do spotřebování přísad a zakončíme krémem. Tiramisu přetáhneme potravinářskou fólií a necháme min. 2 hodiny vychladit.

Po vychlazení otočíme formu na tác, tiramisu vyklopíme a sundáme z něj potravinářskou fólii.

Zdobíme malinami, citrony a levandulí.

Podáváme s vychlazeným Limoncello likérem.

 

Přeji Vám dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

four × 5 =