POMERANČOVÁ BÁBOVKA

Bábovka, typický dezert, který upečete, když k Vám má přijít nečekaná návštěva. Je rychlá, chutná a zavděčíte se s ní skoro každému. Existuje na ní několik receptů a každý má ten svůj osvědčený. Proč jí ale neposunout na vyšší level? Jedním takovým receptem je i Pomerančová bábovka, která je nejenom rychlá a chutná, ale také vypadá, jak když jste nad ní strávili celé dopoledne. Věřte, že Vám jí bude každý chválit už od pohledu a až jí ochutná tak budete královnou/králem kuchně.

Těsto:

4 ks                       vejce

160 g                    cukr krystal

1 ks                       vanilkový cukr

100 ml                  oleje

250 g                    polotučného tvarohu

1 ks                       prášek do pečiva

250 g                    hladké mouky

Kůra z jednoho pomeranče

Olej na vymazání a cca 3 lžíce kokosu na vysypání

Poleva:

2 lž.                      studené vody

100 g                    moučkového cukru

Šťáva z jednoho velkého pomeranče, nebo 2 menších pomerančů

Těsto:

Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem, cukrem krystal a vyšleháme do pěny. Přidáme pomerančovou kůru, olej, tvaroh, zašleháme a přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec ručně, aby bylo těsto nadýchané zamícháme sníh z bílků.

Vymažeme si bábovkovou formu olejem a vysypeme kokosem. Nalijeme do ní těsto a pečeme cca 1 hodinu na 180°C a po upečení necháme vychladnout.

Poleva:

V mističce metličkou vyšleháme pomerančovou šťávu, vodu a přesátý moučkový cukr na polevu. Bábovku polijeme polevou a podáváme.

 

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

20 − 19 =