MANGO NEPEČENÝ CHEESECAKE

Za poslední dobu u mě vznikla děsná závislost na mangu, cpu ho snad skoro do všeho. I proto přišel nápad zkusit udělat tento nepečený cheesecake. V průběhu přípravy jsem několikrát změnila svůj úmysl a přidala špetku toho a pak zase kousek toho. Mango jsem dala jak do krému, tak do želé, které zdobí vršek cheesecaku. Recept je trošku náročnější, ale určitě stojí za to.

Korpus:

200 g                    máslových věnečků

70 g                      rozpuštěného másla

Krém:

200 g                    ricotta

100 g                    sýru palouček (koupíte v Lidlu, nebo lze nahradit Lučinou)

250 ml.                 33% smetany ke šlehání

100 g                    moučkového cukru

1 ks                       mango

2lžč.                     sypké želatiny

100 ml.                 vody

Želé:

1 ks                       mango

2 lzč.                    sypké želatiny

100 ml.                 vody

popřípadě moučkový cukr na dochucení

Korpus:

Rozpustíme si máslo. Poté tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do dortové formy o průměru 20 cm a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy (tentokrát neutlačujeme do výšky) a dáme vychladit do lednice.

Krém:

Ricottu, sýr palouček a moučkový cukr vyšleháme. Přilijeme smetanu a šleháme do zhoustnutí. Oloupeme mango, nakrájíme ho na kousky a rozmixujeme na pyré. Pyré přilijeme do krému a opět zašleháme.

Do hrnce vsypeme želatinu, zalijeme jí vodou a počkáme, až nabobtná. Poté jí rozehřejeme, ale pozor, nesmí bublat. Až je želatina krásně průhledná, přidáme do ní 4 lžíce krému a rozmícháme. Takto připravenou želatinu vylijte do krému a opět zašlehejte. Vyndejte si korpus z lednice, krém na něj nalijte a nechte cca 1 hodinu ztuhnout.

Želé:

Oloupejte mango, nakrájejte ho na kousky a znovu umixujte na pyré (pokud není mango zralé a nejde Vám udělat pyré, přilijte k němu trošku vody a dle chuti ho přislaďte moučkovým cukrem). Znovu si připravte želatinu. Do hrnce vsypeme želatinu, zalijeme jí vodou a počkáme, až nabobtná. Poté jí rozehřejeme, ale pozor, nesmí bublat. Až je želatina krásně průhledná, přidáme do ní 4 lžíce pyré a rozmícháme. Takto připravenou želatinu vylijte do zbylého pyré a opět rozmixujte.

Vyndejte cheesecake z lednice a zalijte ho mangovým želé.

Cheesecake vraťte do lednice a nechte ho ztuhnout přes noc. Druhý den ho nožem odkrojte od krajů a formu z něj sundejte. Hotový cheesecake můžete ještě dozdobit ovocem, a nebo ho můžete rovnou servírovat.

 

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela           

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

11 − six =