CITRÓNOVÉ CUPCAKES S MASCARPONE KRÉMEM

Tyto cupcakes budou hitem letošní svatební sezóny. Nejen, že už prošli výběrovým řízením u ženicha a nevěsty, ale také pro svojí osvěžující chuť budou vhodné do letních měsíců. Zkuste si je doma přichystat i Vy. Věřím, že potěší Vaše chuťové buňky nejen v létě na zahradní párty, ale i v zimě třeba na narozeninovou oslavu, nebo jen tak k nedělní kávě.

Těsto cca 12 ks:

200 g                    hladké mouky

1 lžička                prášku do pečiva

200 g                    změklého másla

200 g                    cukr krystal

2 ks                       citrónů

4 ks                       vejce

Špetka soli

Krém:

400 g     mascarpone

250 g     polotučného tvarohu

Moučkový cukr dle chuti

Ozdoba:

Lesní ovoce ( jahody, borůvky, maliny, ostružiny, rybíz atd…)

Korpus:

Smícháme si mouku s práškem do pečiva. V druhé míse utřeme máslo, cukr, sůl a šťávu z 2 citrónů do pěny. Postupně jedno po druhém přimícháme vejce a nakonec po troškách přimícháme mouku s práškem do pečiva.

Formičky na muffiny si vyložíme papírovými košíčky a plníme je těstem do ¾. Pečeme přibližně 15 – 20 minut na 175°C. Zda jsou hotové, poznáte zapíchnutím špejle. Těsto se nesmí na špejli lepit. Muffiny vyndáme a necháme je vychladnout.

Krém:

Tvaroh si utřeme s cukrem (množství cukru je na vaší chuti, já dávám cca 5 lžic) dokud není cukr zcela rozpuštěn. Přidáme mascarpone a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém bez hrudek.

Zdobení:

Jakou si zvolíte zdobící špičku je čistě na Vás. Já tentokrát použila Wilton 1B (viz. foto). Zdobící pytlík si naplníme krémem a začínáme od kraje do středu a trošku krém táhneme nahoru. Nakonec dozdobíme lesním ovocem.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 − 10 =