KOKOSOVÉ CUPCAKES

Cupcakes jsou vždy dobrá volba na různé oslavy, narozeniny, ale i pro jiné příležitosti. Na cupcakes mám ráda jejich jednoduchost a obměnitelnost. Dají se udělat na několik způsobů a přitom se jimi trefíte do chutě skoro každému. Nepleťte si je však s muffiny. Rozdíl mezi cupcakem a muffinem je ten, že cupcakes je ozdobený krémem a muffin je obyčejný dortík bez krému a zdobení.

 

Korpus:

4 ks        vejce

100 g     hladké mouky

60 g       strouhaného kokosu

160 g     cukr krystal

1 lž.       studené vody

5 lž.       horké vody

1 lžč.     prášku do pečiva

špetka soli

 

Krém:

400 g     mascarpone

250 g     polotučného tvarohu

Moučkový cukr dle chuti

 

Ozdoba:

Kokos, Maliny, borůvky

 

Korpus:

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Do bílků přidáme lžíci studené vody, špetku soli a šleháme. Když je sníh z půlky tuhý, přidáme do něj polovinu cukru krystal a vyšleháme do tuha, špičky musí stát. Zbytek cukru přisypeme ke žloutkům a šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Mezitím si dáme vařit vodu. Do žloutkové směsi přidáme 5 lžic horké vody a šleháme ještě minutku. Mouku si smícháme s kokosem, práškem do pečiva a postupně přidáme 1/3 směsi mouky a kokosu a stěrkou zapracujeme, 1/3 sněhu a stěrkou zapracujeme a takhle 3x opakujeme, dokud nám nevznikne těsto.

Formičky na muffiny si vyložíme papírovými košíčky a plníme je těstem do ¾. Pečeme přibližně 40 minut na 160°C. Zda jsou hotové, poznáte zapíchnutím špejle. Těsto se nesmí na špejli lepit. Muffiny vyndáme a necháme je vychladnout.

 

Krém:

Tvaroh si utřeme s cukrem (množství cukru je na vaší chuti, já dávám cca 5 lžic) dokud není cukr zcela rozpuštěn. Přidáme mascarpone a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém bez hrudek.

 

Zdobení:

Zvolíte si zdobící špičku (já zvolila obyčejnou hladkou) a naplníte zdobící pytlík krémem. Touto špičkou jsem začínala od středu a vrstvila krém nahoru (trošku jak kdybyste chtěli udělat sněhuláka). Potom jsem si vysypala kokos do misky a cupcake v něm obalila. Dozdobila jsem ovocem a lístečkem z růže.

 

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

18 − 6 =