- Na čokoládovou pěnu se chystám už strašně dlouho a tentokrát volba padla přímo na ní. Tento dezert se zdá složitý, ale musím říct, že až na velkou spotřebu nádobí je velmi jednoduchý.
Krém:
2 ks vejce
20 g cukr krystal
100 g hořké čokolády
150 ml smetany ke šlehání
Ozdoba:
sezóní ovoce
Krém:
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do polo tuha, přidáme cukr a šleháme do tuha. 60 ml šlehačky si vyšleháme a dáme do lednice. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu, přidáme zbytek šlehačky a žloutky a pořádně vše smícháme dohromady. Když je čokoládová směs hotová, tak smícháme bílky s vyšlehanou šlehačkou a pomalu zapracujeme čokoládovou směs. Hotový krém nanášíme do připravených skleniček a dáme ho na 2-3 hodiny vychladit. Zdobíme sezóním ovocem dle Vaší fantazie.
Přeji dobrou chuť.
Sweet Michaela