LINECKÁ SRDÍČKA S KRÉMEM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY

Na tyhle srdíčka jsem opravdu neskutečně pyšná. Samotnou by mě nenapadlo, jaká krása z mého nápadu vznikne. Bohužel jsem si na ně neudělala foto postup, tak snad to zvládnete i bez něj. Nejdůležitější část mramorování jsem vytáhla z videa, které také najdete na instagramu ve výběru Valentýn. Aspoň to by Vám mělo trošku přípravu usnadnit. Recept se zdá složitý, ale není to tak. Počítejte s tím, že srdíčka budete dělat pár dní, protože těsto, krém i schnutí polevy trvá do druhého dne. Srdíčka jsem pekla do Valentýnských krabiček, ale můžete si je připravit celoročně. Ať už k narozeninám, k výročí, na vánoční cukroví, nebo jen tak. Také volba vykrajovátek je vyloženě na Vás. Srdíčka byla zvolená tematicky k oslavě Sv. Valentýna. Těším se na fotky z vašeho tvoření a nezapomeňte označovat pod #mlsatnenihrich a #sweetblogbymichaela.

Těsto na 16 srdíček o velikosti 7,5 cm:

  • 210 g                hladké mouky
  • 140 g                másla
  • 70 g                  cukr moučka
  • 1 ks                  vanilkový cukr
  • 2 ks                  žloutků
  • 1 lžička            citrónové šťávy

Poleva:

  • 1 ks                   bílek
  • 150 – 200 g       moučkového cukru,
  • 1 lžička            citronové šťávy
  • Růžové gelové barvivo

Krém:

  • 60 g                  bílé čokolády (alespoň 35% kakaového másla)
  • 135 ml              smetany ke šlehání 33%
  • 125 g                mascarpone

Těsto:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a vanilkový cukr. Dále přidáme žloutky, citronovou šťávu a nastrouháme na směs máslo. Rukama, nebo v robotu zpracováváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto, které nelepí. To pak zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejlépe přes noc odležet (min. 3 hodiny by však v lednici mělo odpočívat).

Těsto po částech vyválíme na cca 2 až 3 mm. Vykrajujeme srdíčka, skládáme je na plech s pečícím papírem a pečeme cca 8-10 minut na 180°C. Po upečení je necháme na plechu vychladnout.

Poleva:

Prosejeme si moučkový cukr, přidáme bílek a citrónovou šťávu a ručním mixérem vyšleháme do lesklé polevy. Pokud bude moc řídká, přidáme cukr. V opačném případě přidáme citrónovou šťávu.

1/3 polevy si odlijeme do jiné misky a obarvíme gelovým barvivem na růžovo. Stačí opravdu malinko, na špičku lžičky. Čím více barvy, tím více růžová poleva bude. Bílou část polevy pocákáme polevou růžovou a srdíčka v ní namáčíme. Vytvoří se nám krásné mramorování. Polevu necháme do druhého dne zaschnout. Namáčíme pouze vrchní srdíčka, takže si je rozdělte, aby vám vždy vzniknul pár (tedy 8 spodních a 8 vrchních srdíček).

Krém:

Bílou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v mikrovlnné troubě na malý výkon (500W) cca po 1 minutě zkontrolujeme, zamícháme a popřípadě znovu ohřejme, dokud se nerozpustí, nebo čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím si ohřejeme smetanu, tak aby byla pouze vlažná. Po troškách smetanu přiléváme do rozpuštěné čokolády a důkladně vše spojíme dohromady. Takto hotovou směs přikryjeme potravinářskou fólií a necháme do druhého dne vychladnout v lednici.

Druhý den směs vyšleháme mixérem do tuha a následně do ní zašleháme mascarpone.

Srdíčka pomocí zdobícího pytlíku plníme krémem a přiklápíme mramorovou vrchní částí. Pokud chceme, pocákáme hotová srdíčka rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme libovolným zdobením.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × 2 =