Tento recept je určený hlavně pro „čokoholiky“ a musím Vás upozornit, že je velmi návykový. Ačkoliv se zdá být složitý, tak věřte, že není. Cupcakes budete mít hotové do hodinky plus chladnutí a uděláte s nimi mnoho parády. Takže pokud milujete čokoládu, jsou pro Vás jasná volba.
Těsto cca 12 ks:
145 g hladké mouky
40 g kvalitního kakaa
½ ks prášku do pečiva
¼ lžičky sody
130 g třtinového cukru
1 ks vejce
50 g rozpuštěného másla
200 ml smetany ke šlehání
50 g hořké čokolády
Špetka soli
Krém:
400 g mascarpone
300 g polotučného tvarohu
100 g kvalitního kakaa
Moučkový cukr dle chuti
Ozdoba:
Čokoládové hoblinky, tyčinka Mars ( jinak použijte cokoliv, dle Vaší fantazie)
Korpus:
Smícháme si mouku, kakao, prášek do pečiva, sodu, sůl a promícháme.
V druhé misce si promícháme třtinový cukr, rozpuštěné máslo, smetanu a vejce. Do této směsi postupně zamícháváme směs s moukou. Pokud je těsto moc tuhé přidejte smetanu. Nakonec vmícháme nasekanou hořkou čokoládu.
Formičky na muffiny si vyložíme papírovými košíčky a plníme je těstem do ¾. Pečeme přibližně cca 20 minut na 180°C. Zda jsou hotové, poznáte zapíchnutím špejle. Těsto se nesmí na špejli lepit. Muffiny vyndáme a necháme je vychladnout.
Krém:
Tvaroh si utřeme s cukrem (množství cukru je na vaší chuti, já dávám cca 5 lžic) dokud není cukr zcela rozpuštěn. Přidáme mascarpone a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém bez hrudek. Poté přidáme kakao a šleháme, dokud se nám úplně nezapracuje do krému.
Zdobení:
Jakou si zvolíte zdobící špičku je čistě na Vás. Já tentokrát použila Wilton 1B (viz. foto). Zdobící pytlík si naplníme krémem a začínáme od kraje do středu a trošku krém táhneme nahoru. Nakonec posypeme čokoládovými hoblinkami a do středu zapíchneme nakrájenou tyčinku Mars.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela