KOKOSOVÝ CHEESECAKE

Od Vánoc mi zbylo hrozně moc kokosu a já už pár týdnů přemýšlím, co Vám z něj upeču. Nakonec padla volba na další verzi cheesecake. Kokosové mléko mu dodává na hebkosti a jeho kokosová chuť Vás uchvátí po prvním soustu. Doporučuji ho dozdobit třeba mangem a o Vaše chuťové pohárky bude královsky postaráno.

Korpus:

100 g     máslových sušenek (Bebe sušenky, lotusky, máslové věnečky)

100 g     strouhaného kokosu

100g      rozpuštěného másla

Náplň:

3/4 plechovky     kokosového mléka

250 g                    mascarpone

1 ½ lžíce              hl. mouky

120 g                    cukr krystal

2 ks                       vejce

1 ks                       žloutek

50 g                      strouhaného kokosu

Vanilkový extrakt

Krém:

1/3 plechovky     kokosového mléka

70 g                      zakysané smetany

2 lžíce                  moučkového cukru

100 g                    strouhaného kokosu na posypání

Korpus:

Rozpustíme si máslo. Poté tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich zamícháme nastrouhaný kokos a rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do koláčové formy (můžete použít i dortovou) a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy i do jejích boků a dáme péct na 180°C na 10 minut.

Náplň:

Otevřeme si plechovku s kokosovým mlékem a 1/3 si dáme stranou. Zbylé mléko (bez vody) mixérem vyšleháme do polotuha. V robotu nebo mixérem si vyšleháme mascarpone s cukrem a moukou do hladka. Přidáme vanilkový extrakt, vyšlehané kokosové mléko, vajíčka a žloutek a šleháme, dokud nám nevznikne hladká směs. Do směsi přimícháme kokos a směs nalijeme na předpečený korpus. Na dno trouby si umístíme pekáček s vodou a dáme cheesecake péct na 150°C cca 1 hodinu. Cheesecake se po upečení nesmí klepat. Pokud se klepe pečeme dále. Upečený cheesecake necháme vychladnout.

Krém:

Ze zbylé 1/3 kokosového mléka, zakysané smetany a moučkového cukru si metličkou vyšleháme krém, kterým potíráme vychlazený cheesecake a následně ho zasypeme strouhaným kokosem. Cheesecake před podáváním minimálně 1 hodinu vychladíme v lednici.

TIP: Před podávání ozdobte cheesecake plátky manga, nebo ho zalijte mangovým pyré. Exotická chuť zaručena.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

           

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

seventeen − seventeen =