OREO CHEESECAKE

kdo je miluje a někdo je nenávidí. Ano mluvím o sušenkách Oreo. Já osobně je miluji a i proto jsem vytvořila tento recept. Byla jsem k němu trošku skeptická a nevěděla jsem, zda ho vůbec zveřejním, ale výsledek předčil očekávání a tady je. Chutná opravdu jako sušenky, možná i lépe. Je krásně krémový a zamilujete si ho na první sousto. Takže pokud jste Oreo fanoušky, určitě si ho upečte a dejte mi vědět, jak zapůsobil na vás.

Korpus:

200 g                oreo sušenek

40 – 50 g          rozpuštěného másla

Náplň:

600 g                cream cheese

150 g                cukru krupice

100 ml              smetany ke šlehání

100 g                rozdrcených oreo sušenek

4 ks                  vajec

Špetka soli

Čokoládová poleva:

150 g                hořké čokolády

100 ml              smetany ke šlehání

Ozdoba:

100 g                oreo sušenek

Borůvky (volitelné)

Korpus:

Vezmeme si koláčovou formu, ale můžeme použít i formu dortovou, kterou si vyložíme pečícím papírem. Máslo si na mírném ohni, nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme a odstavíme. V robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky na prach a vysypeme je do dortové formy (rozdrťte si rovnou 300 g a 100 g si odložte bokem do náplně). Rozpuštěné máslo nalijeme na sušenkovou drť, pomocí lžíce či skleničky utlačíme i do boků formy a dáme chladit do lednice.

Náplň:

Troubu si předehřejeme na 180°C . V robotu, nebo mixérem vyšleháme cream cheese s cukrem a špetkou soli. Přilijeme smetanu, prošleháme a postupně zašleháváme vejce jedno po druhém. Nakonec lehce vmícháme 100 g rozdrcených oreo sušenek. Směs vlijeme na připravený sušenkový korpus. Troubu snížíme na  150°C a pečeme cca 45 – 50 minut. Upečený cheesecake by se nám měl klepat jako rosol. Pokud trochu popraská tak se nelekejte, při chladnutí se krásně zatáhne zpátky. Cheesecake necháme vychladnout a nejlépe přes noc vychladit v lednici.

Čokoládová poleva:

Jsou dvě možnosti jak si ji udělat. První je, že si nalámeme čokoládu do misky. V hrnci si ohřejeme smetanu a čokoládu teplou smetanou přelijeme. Necháme cca půl minuty až minutu stát a poté vymícháme v hladkou, lesklou polevu.

Druhá možnost je, že si nalámeme čokoládu do mističky, zalijeme ji smetanou a na 1,5 minuty ohřejeme v mikrovlnné troubě. Poté mícháme, dokud nám nevznikne lesklá, hladká poleva.

Vychlazený cheesecake ořízneme kolem dokola a vyndáme z formy. Nalijeme na něj polevu a špachtlí, nebo lžící jí rozetřeme do stran. Může nám i trochu stékat přes okraj. Zdobíme rozlámanými oreo sušenkami a sem tam borůvkou.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eighteen − 4 =