OVESNÉ LÍVANCE ZE SÓJOVÉHO MLÉKA A BANÁNU

Vždycky o víkendu se snažím udělat si pořádnou snídani. Tentokrát padla volba na ovesné lívance. Tyto lívance jsou zdravá, vyvážená, rychlá a výborná snídaně. Lívance nemusíte sladit, dostatečně je osladí přidaný banán, takže jsou zcela bez cukru. Pokud neholdujete sójovému mléku, tak lze použít i mléko klasické polotučné či tučné. Tyto lívance se dají obměňovat na několik způsobů, takže Vám sem napíši i pár mých oblíbených variant.

Těsto:

1 hrnek                ovesných vloček

1 hrnek                sójového mléka

1 ks                       vejce

1 ks                       zralého až přezrálého banánu

Kokosový olej nebo máslo na potření pánvičky

 

Těsto:

Do vysoké nádoby si nakrájíme banán, přidáme vejce, mléko a ovesné vločky a všechno tyčovým mixérem rozmixujeme do husté kaše. Pokud je těsto moc řídké přidejte vločky. Pokud je naopak zase moc tuhé přidejte mléko.

Potřete pánvičku kokosovým olejem či máslem a na mírném ohni opečte lívance z obou stran. Je na Vás zda budete dělat velké lívance nebo malé lívanečky.

Z tohoto těsta jsem udělala cca 13 ks  malých lívanečků.

 

Náplň I. a ozdoba:

250 g     bílého jogurtu

250 g     jahod (nebo jiného ovoce)

 

Lívanečky potřete bílým jogurtem, ozdobte každou vrstvu nakrájenými jahodami a přiklopte dalším lívanečkem. Na jednu porci bohatě stačí 4 lívanečky.

 

Nápň II. a ozdoba:

250 g     polotučného tvarohu

5 lž.       medu

3 ks        banánu

 

Tvaroh smíchejte s 2 lžícemi medu a potírejte lívanečky. Ozdobte každou vrstvu nakrájeným banánem a přiklopte dalším lívanečkem. Každou porci zalijte lžící medu a podávejte.

 

Náplň III. a ozdoba:

200g      zakysané smetany

2 ks        zralého manga

 

Manga si oloupejte, nakrájejte na kousky a ve vysoké nádobě 1 mango rozmixujte tyčovým mixérem na pyré. Pyré smíchejte se zakysanou smetanou a potírejte lívanečky, ozdobte každou vrstvou kousky z druhého manga a přiklopte dalším lívanečkem. Ozdobte dle vlastní fantazie.

Přeji Vám úspěšné tvoření a dobrou chuť.

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

14 + one =