Vždycky o víkendu se snažím udělat si pořádnou snídani. Tentokrát padla volba na ovesné lívance. Tyto lívance jsou zdravá, vyvážená, rychlá a výborná snídaně. Lívance nemusíte sladit, dostatečně je osladí přidaný banán, takže jsou zcela bez cukru. Pokud neholdujete sójovému mléku, tak lze použít i mléko klasické polotučné či tučné. Tyto lívance se dají obměňovat na několik způsobů, takže Vám sem napíši i pár mých oblíbených variant.
Těsto:
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek sójového mléka
1 ks vejce
1 ks zralého až přezrálého banánu
Kokosový olej nebo máslo na potření pánvičky
Těsto:
Do vysoké nádoby si nakrájíme banán, přidáme vejce, mléko a ovesné vločky a všechno tyčovým mixérem rozmixujeme do husté kaše. Pokud je těsto moc řídké přidejte vločky. Pokud je naopak zase moc tuhé přidejte mléko.
Potřete pánvičku kokosovým olejem či máslem a na mírném ohni opečte lívance z obou stran. Je na Vás zda budete dělat velké lívance nebo malé lívanečky.
Z tohoto těsta jsem udělala cca 13 ks malých lívanečků.
Náplň I. a ozdoba:
250 g bílého jogurtu
250 g jahod (nebo jiného ovoce)
Lívanečky potřete bílým jogurtem, ozdobte každou vrstvu nakrájenými jahodami a přiklopte dalším lívanečkem. Na jednu porci bohatě stačí 4 lívanečky.
Nápň II. a ozdoba:
250 g polotučného tvarohu
5 lž. medu
3 ks banánu
Tvaroh smíchejte s 2 lžícemi medu a potírejte lívanečky. Ozdobte každou vrstvu nakrájeným banánem a přiklopte dalším lívanečkem. Každou porci zalijte lžící medu a podávejte.
Náplň III. a ozdoba:
200g zakysané smetany
2 ks zralého manga
Manga si oloupejte, nakrájejte na kousky a ve vysoké nádobě 1 mango rozmixujte tyčovým mixérem na pyré. Pyré smíchejte se zakysanou smetanou a potírejte lívanečky, ozdobte každou vrstvou kousky z druhého manga a přiklopte dalším lívanečkem. Ozdobte dle vlastní fantazie.
Přeji Vám úspěšné tvoření a dobrou chuť.
Sweet Michaela