MRKVOVÁ ROLÁDA

 

Asi všichni znáte Carrot cake/Mrkvový dort, ale co takhle Mrkvová roláda. Celý týden jsem měla v hlavě, že jako další Velikonoční recept Vám sem dám právě recept na dort. Pak mi začalo vrtat hlavou, že ho nejspíše všichni znáte, nebo jste ho už někdy jedli. A tak jsem si vymyslela netradiční obměnu a udělala z něj roládu. Upravila jsem pár ingrediencí , obměnila krém a tadá roláda je na světě.

Těsto:

1 hrnek                hladké mouky

1,5 lžč.                 skořice

1 lžč.                    prášku do pečiva

1 lžč.                    muškátového květu

1 lž.                      mletých vlašských ořechů

½ lžč.                   nastrouhaného čerstvého zázvoru

3 ks                       vejce

2 lž.                      slunečnicového oleje

½ hrnku               cukru krystal

1 bal.                    vanilkového cukru

 4 ks                      mrkve střední velikosti

špetka soli

Krém:

125 g                    polotučného tvarohu

250 g                    mascarpone

2 lž.                      moučkového cukru

moučkový cukr na posypaní

Těsto:

Mouku, skořici, prášek do pečiva, muškátový květ, ořechy a špetku soli smícháme v misce dohromady. V druhé misce si vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme zázvor, najemno nastrouhanou mrkev, slunečnicový olej a zamícháme. Poté přidáme směs sypkých ingrediencí a mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto.

Plech (já měla 35×38 cm) si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto, které rovnoměrně rozetřeme do obdélníku, ale ne úplně do krajů. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 15 minut.

Upečenou roládu sundáme ještě za tepla z plechu a zarolujeme. Takto srolovanou jí necháme vychladnout.

Po vychladnutí jí rozmotáme a sloupneme pečící papír.

Krém:

Vyšleháme si tvaroh s moučkovým cukrem a postupně do něj zašleháme mascarpone.

¾ krému namažeme na upečené těsto a postupně zarolujeme. Jak moc bude roláda utažená záleží již na předchozím zarolování před vychladnutím.

Zbylým krémem si naplníme zdobící pytlík a roládu navrchu ozdobíme. Kreativitě se zde meze nekladou. Nazdobenou roládu posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť.

 

Sweet Michaela

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twelve + two =