BORŮVKOVÝ NEPEČENÝ CHEESECAKE

Tento cheesecake není nijak náročný na přípravu, jen musíte počítat s jeho tuhnutím přes noc. Jeho chuť je lehká a svěží. Cheesecake jsem chystala do Velikonočních krabiček a zvolila borůvky pro jejich veselou fialovou barvu. Už se hrozně těším na jarní počasí a na kvetoucí šeříky, které mají stejnou barvu jako náš cheesecake. Borůvky můžete klidně nahradit lesním ovocem, nebo malinami. Pokud se bojíte práce s želatinou, tak je nejvyšší čas sebrat odvahu a pustit se do toho.

Korpus:

250 g                čokoládových sušenek (já použila Be-Be sušenky)

80 g                  rozpuštěného másla

Krém:

8 plátků            želatiny

200 g                lučiny

400 g                tučného tvarohu

250 ml.             33% smetany ke šlehání

150 g                moučkového cukru

450 g                mražených borůvek

1 lžíce               citrónové šťávy

Ozdoba:

Mascarpone 250g

Borůvky

Snítky máty

2 lžíce moučkového cukru

Korpus:

Rozpustíme si máslo. Poté v robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky (3 lžíce rozdrcených sušenek si schováme na ozdobu) a do nich zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs utlačíme lžící, nebo prsty do formy o průměru 25 cm a dáme odležet do lednice.

Krém:

Borůvky necháme povolit (nebo rozehřejeme v mikrovlnce) a pouze 300 g si rozmixujeme na pyré. Zbytek si schováme na ozdobu. Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody. Mezitím si prošleháme Lučinu, tvaroh, borůvkové pyré, moučkový cukr a citrónovou šťávu. Když jsou suroviny spojené, přilijeme smetanu ke šlehání a ještě chvilku šleháme. Bude to trvat tak 3 minutky.

Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a opatrně jí zahřejeme v rendlíku. Když se rozpustí, stáhneme jí z plotýnky, přidáme k želatině 4 lžíce borůvkového krému a důkladně promícháme. Směs s želatinou vrátíme do krému a rozmícháme.

Borůvkový krém nalijeme na připravený, vychlazený korpus, uhladíme povrch a necháme nejlépe přes noc, nebo do ztuhnutí chladit.

Ozdoba:

Vymícháme si mascarpone s cukrem, vložíme ho do cukrářského sáčku a cheesecake s ním po okrajích ozdobíme.

Na krém klademe odložené borůvky, zasypeme rozdrcenými sušenkami a snítkou máty.

Přeji úspěšné pečení,

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 + 7 =