AMERICKÉ LÍVANCE

Víkendové snídaně jsou pro mě takový malý rituál, kdy si vždy připravím něco dobrého, vychutnávám si každé sousto a přitom listuji časopisem či novinami. Tyto lívance mě baví pro jejich jednoduchost a na rozdíl od těch našich českých lívanců nemusíte čekat, než vám nakyne těsto. V Americe je to jedna z nejoblíbenějších snídaní. Připravují je tam jak na sladko tak i na slano s míchanými vajíčky. Jak si je připravíte vy je čistě na vás, ale určitě si je oblíbíte.

Těsto na 2 porce (10 ks):

125 g                    hladké mouky

1 lžička                prášku do pečiva

1 lžíce                  cukr krystal

1 ks                       vejce

200 ml                  mléka

1 lžíce                  rozpuštěného másla

Špetka soli

Náplň:

2 lžíce                  mascarpone

½ ks                      vanilkový cukr

Slaný karamel – recept na něj najdete zde , nebo koupíte v obchodě již hotový

Ovoce dle chuti

Postup:

V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidáme mléko s prošlehaným vejcem. Metličkou vše promícháme na husté těsto a nakonec zašleháme rozpuštěné máslo. Těsto necháme na 10 minut odpočinout.

Rozehřejeme si pánvičku, potřeme jí trochou másla a tvoříme lívance. Na jeden lívanec počítejte 3 lžíce těsta. Smažte, dokud se v těstě nezačnou tvořit malé dírky, poté obraťte a smažte cca 1 minutu. Hotové lívance uchovejte na teplém místě.

Smíchejte si mascarpone s vanilkovým cukrem a krémem potřete první lívanec, přiklopte dalším a ten potřete slaným karamelem, postup opakujte. Na jednu porci vychází 5 ks lívanců. Vrchní vrstvu ještě pokapejte slaným karamelem, ozdobte ovocem a podávejte.

Pokud se vám nechce připravovat slaný karamel, můžete si ho i koupit, nebo nahradit marmeládou, medem či javorovým sirupem.

Přeji Vám úspěšné tvoření a dobrou chuť.

 

Sweet Michaela

 

zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

ten + 16 =