MINI PAVLOVA SE SEZÓNÍM OVOCEM

Tento dezert jsem poprvé ochutnala, když jsem nějakou dobu žila na Maltě. Manželka majitele restaurace ho tam po domácku každý den připravovala a já si ho okamžitě oblíbila po prvním soustu. Pavlova se dá přirovnat k pusinkám, ale je uvnitř vláčný a „lepkavý“. Zdobí se neslazenou domácí šlehačkou a čerstvým sezónním ovocem. Tento dezert už si budu napořád spojovat s letními Maltskými večery, šuměním moře a skleničkou výborného vína. Zkuste to taky.

Na 12 mini Pavlov:

4 ks                       bílků

240 g                    cukr krupice

2 lžíce                  bramborového škrobu

2 lžičky                 jablečného nebo vinného octa

Špetka soli

Náplň:

300 ml.                 smetany ke šlehání

200 g                    sezónního ovoce

Těsto:

Na pečící papír si předkreslíme 10 koleček o průměru 7 cm ve větších rozestupech, protože při pečení nabydou. Pečící papír položíme kresbou dolů na plech a předehřejeme si troubu na 150°C.

Bílky začneme šlehat na střední rychlost se špetkou soli po dobu 1 minuty. Poté po lžících přidáváme cukr krupici. Když máme všechen cukr zašlehaný, zapneme mixér, nebo robot na nejvyšší stupeň a šleháme cca 10 minut. Musí nám vzniknout tuhý, lesklý sníh. Přidáme škrob, ocet a ručně ho stěrkou zamícháme do těsta. Těsto si naplníme do cukrářského sáčku a na předkreslená kolečka děláme malé „věnečky“ (pokud nemáte cukrářský sáček, můžete těsto navršit na kolečka lžící). Nakonec si vezmeme lžičku a do připravených věnečků uděláme malé dolíčky (ne až na dno).

Troubu stáhneme na 110°C a pečeme cca 40-45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve vypnuté pootevřené troubě.

Náplň:

Smetanu si mixérem vyšleháme dotuha. Smetanu plníme do dolíčků a dozdobíme sezónním ovocem dle libosti.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twenty − three =