Korpus:
250 g máslových sušenek (já použila Be-Be sušenky)
100 g rozpuštěného másla
Krém:
480 g Lučiny
250 g tučného tvarohu
3 lžíce cukru krystal
200 g bílé čokolády
Karamelizované broskve:
6 ks broskví
3 lžíce cukr krystal
1 lžíce pálenky (já použila meruňkovici)
Korpus:
Rozpustíme si máslo. Poté v robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs utlačíme lžící, nebo prsty na dno formy o průměru 24 cm a dáme odležet do lednice.
Krém:
Lučinu a tvaroh utřeme společně s dvěma lžícemi cukru. Bílou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a postupně ji zapracujeme do krému. Krém nalijeme na vychlazený sušenkový korpus a necháme vychladnout alespoň 2 hodinky v lednici.
Karamelizované broskve:
Broskve si vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Do vyšší pánve nasypeme 3 lžíce cukru, 1 lžíci pálenky a necháme cukr zhnědnout, přidáme nakrájené broskve a promícháme. Ještě cca 2 minutky provaříme a stáhneme z ohně. Počkáme, až broskve budou vlažné a navrstvíme je na vychlazený cheesecake.
Podáváme vychlazené.
Přeji úspěšné pečení,
Sweet Michaela