CHEESECAKE BÍLÁ ČOKOLÁDA & KARAMELIZOVANÁ BROSKEV

Korpus:

250 g                máslových sušenek (já použila Be-Be sušenky)

100 g                rozpuštěného másla

Krém:

480 g                Lučiny

250 g              tučného tvarohu

3 lžíce               cukru krystal

200 g                bílé čokolády

Karamelizované broskve:

6 ks                  broskví

3 lžíce               cukr krystal

1 lžíce               pálenky (já použila meruňkovici)

Korpus:

Rozpustíme si máslo. Poté v robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs utlačíme lžící, nebo prsty na dno formy o průměru 24 cm a dáme odležet do lednice.

Krém:

Lučinu a tvaroh utřeme společně s dvěma lžícemi cukru. Bílou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a postupně ji zapracujeme do krému. Krém nalijeme na vychlazený sušenkový korpus a necháme vychladnout alespoň 2 hodinky v lednici.

Karamelizované broskve:

Broskve si vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Do vyšší pánve nasypeme 3 lžíce cukru, 1 lžíci pálenky a necháme cukr zhnědnout, přidáme nakrájené broskve a promícháme. Ještě cca 2 minutky provaříme a stáhneme z ohně. Počkáme, až broskve budou vlažné a navrstvíme je na vychlazený cheesecake.

Podáváme vychlazené.

Přeji úspěšné pečení,

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × 4 =