JAHODOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM

Jahodová sezóna je v plném proudu a tento recept je ideální na zpracování těch měně hezkých, otlučených jahod. Koláč je velmi jednoduchý a rychlý. Skládá se z vrstvy drobenky, tvarohu, jahod a drobenky s mandlemi. Žádné vyvalování těsta a pracné přendávání do formy. Koláč máte hotový do hodinky i s pečením. Já si ho dost oblíbila a připravuji ho, když potřebuji upéct něco neokoukaného, ale rychlého. Věřím, že si ho zamilujete i vy.

Drobenka:

300 g                celozrnné mouky

200 g                jemně mletých ovesných vloček

140 g                másla

100 g                třtinového cukru

2 ks                  vejce

2 lžičky             kypřícího prášku do pečiva

Špetka soli

Plátkové mandle na posypání

Náplň:

300 g                tvarohu

1 ks                  vejce

2 balíčky           vanilkového cukru

400 g                jahod

Drobenka:

Celozrnnou mouku, ovesné vločky, cukr, kypřící prášek a sůl smícháme dohromady. Přidáme máslo nakrájené na kousky, vejce a prsty vytvoříme drobenku. ¾ drobenky vtlačíme do dortové či koláčové formy a upěchujeme. Zbytek si schováme.

Náplň:

Jahody si omyjeme, zbavíme stopky a nakrájíme je na plátky.

Tvaroh si vymícháme s cukrem a vejcem a náplň nalijeme na utlačené těsto. Poklademe nakrájenými jahodami, zasypeme zbylou drobenkou a posypeme plátkovými mandlemi. Pečeme na 180°C cca 35-40 minut dozlatova.

Koláč necháme vychladnout a můžeme nechat i vychladit v lednici. Je výborný studený i vlažný.

Přeji úspěšné pečení,

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

19 + 1 =