Jahodová sezóna je v plném proudu a tento recept je ideální na zpracování těch měně hezkých, otlučených jahod. Koláč je velmi jednoduchý a rychlý. Skládá se z vrstvy drobenky, tvarohu, jahod a drobenky s mandlemi. Žádné vyvalování těsta a pracné přendávání do formy. Koláč máte hotový do hodinky i s pečením. Já si ho dost oblíbila a připravuji ho, když potřebuji upéct něco neokoukaného, ale rychlého. Věřím, že si ho zamilujete i vy.
Drobenka:
300 g celozrnné mouky
200 g jemně mletých ovesných vloček
140 g másla
100 g třtinového cukru
2 ks vejce
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Špetka soli
Plátkové mandle na posypání
Náplň:
300 g tvarohu
1 ks vejce
2 balíčky vanilkového cukru
400 g jahod
Drobenka:
Celozrnnou mouku, ovesné vločky, cukr, kypřící prášek a sůl smícháme dohromady. Přidáme máslo nakrájené na kousky, vejce a prsty vytvoříme drobenku. ¾ drobenky vtlačíme do dortové či koláčové formy a upěchujeme. Zbytek si schováme.
Náplň:
Jahody si omyjeme, zbavíme stopky a nakrájíme je na plátky.
Tvaroh si vymícháme s cukrem a vejcem a náplň nalijeme na utlačené těsto. Poklademe nakrájenými jahodami, zasypeme zbylou drobenkou a posypeme plátkovými mandlemi. Pečeme na 180°C cca 35-40 minut dozlatova.
Koláč necháme vychladnout a můžeme nechat i vychladit v lednici. Je výborný studený i vlažný.
![](http://sweetblog.cz/wp-content/uploads/2021/06/IMG_20210605_112617.jpg)
Přeji úspěšné pečení,
Sweet Michaela