PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE

Pistácie miluji a jsou to jedny z mých oblíbených oříšků. I to je jeden z důvodů proč s nimi poslední dobou experimentuji. Do tohoto receptu jsem použila pistáciový krém od Lifelike, ale můžete použít i pistáciovou pastu či máslo. Cheesecake je díky pistáciím lehce nazelenalý a bílá čokoláda mu dodává tu správnou sladkost. Dozdobila jsem květy ze Sonnentor, které jsem si zamilovala. Věřím, že Vám bude chutnat.

Korpus:

200 g    máslových sušenek (Bebe sušenky, lotusky, máslové věnečky)

100 g    rozpuštěného másla

Náplň:

280 g                Lučiny

100 ml             smetany ke šlehání

 80 g                 moučkového cukru

3-4 lžíce           pistáciového krému, nebo másla (použila jsem od Lifelike)

2 ks                  vejce

Šťáva z jedné limetky                

Čokoládová poleva:

100 g bílé čokolády

50 ml    smetany ke šlehání

18 g  másla

Ozdoba:

Sonnentor síla květů, maliny a borůvky

Korpus:

Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem. Máslo si na mírném ohni rozpustíme a odstavíme. V robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky na prach, smícháme a vysypeme je do dortové formy. Rozpuštěné máslo nalijeme na sušenkovou drť, pomocí lžíce či skleničky utlačíme a dáme chladit do lednice.

Náplň:

Troubu si předehřejeme na 180°C . V robotu vyšleháme lučinu, moučkový cukr, limetkovou šťávu a kůru a smetanu. Přidáme pistáciovou pastu a nakonec po jednom zašleháme vejce. Směs vylijeme na vychlazený korpus. Když je trouba vyhřátá, vložíme na její dno plecháček s vodou, abychom pekli v páře, popřípadě zvolíme parní program. Pečeme na 180°C 10 minut. Poté troubu stáhneme na 150°C a pečeme dalších 50 minut.

Hotový koláč necháme vychladnout.

Čokoládová poleva:

Je velmi jednoduchá. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo v hladkou polevu, kterou nalijeme na cheesecake a necháme zatuhnout. Nakonec ozdobíme dle libosti.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × 4 =