KARAMELOVÝ CHEESECAKE

Miluji cheesecakes a hlavně to na kolik způsobů se dají udělat. Pečené, nepečené, klasické, exotické je toho opravdu hodně. Mě dnes napadlo použít salko karamel a zakomponovat ho do klasického receptu. Snad z něj budete nadšení stejně jako já a bude Vám chutnat.

Korpus:

200 g    máslových sušenek (Bebe sušenky, lotusky, máslové věnečky)

70 g      rozpuštěného másla

Náplň:

750 g    polotučného tvarohu

100 g    moučkového cukru

4 ks      vejce

200 g    salko karamel

Poleva:

200 g    salko karamel

6 lžic    mléka

Korpus:

Rozpustíme si máslo. Poté tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich potom zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do koláčové formy (můžete použít i dortovou) a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy a dáme vychladit. Stačí na 10 minutek.

Náplň:

Tvaroh, cukr, vejce a salko karamel smícháme dohromady, dokud nám nevznikne hladká náplň. Tuto náplň nalijeme na vychlazený korpus. Troubu si předehřejeme na 180°C . Když je trouba vyhřátá, vložíme na její dno plecháček s vodou a připravený koláč dáme péct. Pečeme na 180°C 10 minut, poté troubu stáhneme na 140°C a pečeme dalších 45-50 minut.

Hotový koláč necháme vychladnout.

Poleva:

V menším plecháčku si rozehřejeme salko karamel v mléce a polevou polijeme vychlazený koláč.

Ozdoba:

Zdobíme dle chuti a fantazie. Já zdobila lesním ovocem a karamelovými oplatkami.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

seven − 4 =