Miluji cheesecakes a hlavně to na kolik způsobů se dají udělat. Pečené, nepečené, klasické, exotické je toho opravdu hodně. Mě dnes napadlo použít salko karamel a zakomponovat ho do klasického receptu. Snad z něj budete nadšení stejně jako já a bude Vám chutnat.
Korpus:
200 g máslových sušenek (Bebe sušenky, lotusky, máslové věnečky)
70 g rozpuštěného másla
Náplň:
750 g polotučného tvarohu
100 g moučkového cukru
4 ks vejce
200 g salko karamel
Poleva:
200 g salko karamel
6 lžic mléka
Korpus:
Rozpustíme si máslo. Poté tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich potom zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do koláčové formy (můžete použít i dortovou) a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy a dáme vychladit. Stačí na 10 minutek.
Náplň:
Tvaroh, cukr, vejce a salko karamel smícháme dohromady, dokud nám nevznikne hladká náplň. Tuto náplň nalijeme na vychlazený korpus. Troubu si předehřejeme na 180°C . Když je trouba vyhřátá, vložíme na její dno plecháček s vodou a připravený koláč dáme péct. Pečeme na 180°C 10 minut, poté troubu stáhneme na 140°C a pečeme dalších 45-50 minut.
Hotový koláč necháme vychladnout.
Poleva:
V menším plecháčku si rozehřejeme salko karamel v mléce a polevou polijeme vychlazený koláč.
Ozdoba:
Zdobíme dle chuti a fantazie. Já zdobila lesním ovocem a karamelovými oplatkami.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela