NEPEČENÝ KÁVOVÝ CHEESECAKE

Kdo z vás je milovníkem kávy, ten si tento cheesecake zamiluje. Sice si při jeho přípravě budete muset kvůli jeho tuhnutí počkat, ale výsledný efekt a ta chuť vám za to bude stát.  Pokud ho budete zkoušet, dejte mi 100% vědět, jak vám chutnal. 

Korpus:

175 g                Oreo sušenek

70 g                  rozpuštěného másla

1 lžička            rozpustné kávy

Krém:

500 g                mascarpone

250 g                smetany ke šlehání

100 g                cukr moučka

1 lžička            kakaa

3 lžičky             rozpustné kávy

400 g                čokoláda hořká 52%

100 g                mléčná čokoláda

Čokoládová ganache:

200 g                čokoláda hořká 52%

200 ml              smetana ke šlehání

50g                   cukr moučka

1 lžička            rozpustné kávy

Ozdoba:

Kávová zrnka

Korpus:

Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem. Máslo si na mírném ohni rozpustíme a odstavíme. V robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky na prach, smícháme je s rozpustnou kávou a vysypeme je do dortové formy. Rozpuštěné máslo nalijeme na sušenkovou drť, pomocí lžíce či skleničky utlačíme a dáme chladit do ledničky.

Krém:

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou a mléčnou čokoládu, odstavíme z lázně a schováme si jí na potom.

Mascarpone a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme lžičku kakaa, 3 lžičky rozpustné kávy, přilijeme smetanu ke šlehání a mixujeme, dokud nám nevznikne hladký krém. Rozpuštěnou čokoládu nalijeme do krému a opět zašleháme.

Krém nalijeme na ztuhlý sušenkový korpus, uhladíme a dáme min. 6 hodin chladit (já nechávám přes noc).

Čokoládová ganache:

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, cukr a smetanu do hladké polevy (ganache). Přimícháme 1 lžičku rozpustné kávy a nalijeme ji na ztuhlý krém, ale pozor 1/3 ganache si nechte v hrnci na ozdobu. Jak krém, tak oddělenou ganache dejte chladit do lednice na cca 2 hodinky (dokud není ztuhlá).

Po 2 hodinách si koláč nakrájíme na 12 kousků. Zbývající ganache vložíme do zdobícího pytlíku (pokud ganache neztuhla, můžete jí ještě mixérem vyšlehat) a každý kousek ozdobíme a posypeme kávovými zrnky.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

 

           

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fourteen + seventeen =