Kdo z vás je milovníkem kávy, ten si tento cheesecake zamiluje. Sice si při jeho přípravě budete muset kvůli jeho tuhnutí počkat, ale výsledný efekt a ta chuť vám za to bude stát. Pokud ho budete zkoušet, dejte mi 100% vědět, jak vám chutnal.
Korpus:
175 g Oreo sušenek
70 g rozpuštěného másla
1 lžička rozpustné kávy
Krém:
500 g mascarpone
250 g smetany ke šlehání
100 g cukr moučka
1 lžička kakaa
3 lžičky rozpustné kávy
400 g čokoláda hořká 52%
100 g mléčná čokoláda
Čokoládová ganache:
200 g čokoláda hořká 52%
200 ml smetana ke šlehání
50g cukr moučka
1 lžička rozpustné kávy
Ozdoba:
Kávová zrnka
Korpus:
Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem. Máslo si na mírném ohni rozpustíme a odstavíme. V robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky na prach, smícháme je s rozpustnou kávou a vysypeme je do dortové formy. Rozpuštěné máslo nalijeme na sušenkovou drť, pomocí lžíce či skleničky utlačíme a dáme chladit do ledničky.
Krém:
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou a mléčnou čokoládu, odstavíme z lázně a schováme si jí na potom.
Mascarpone a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme lžičku kakaa, 3 lžičky rozpustné kávy, přilijeme smetanu ke šlehání a mixujeme, dokud nám nevznikne hladký krém. Rozpuštěnou čokoládu nalijeme do krému a opět zašleháme.
Krém nalijeme na ztuhlý sušenkový korpus, uhladíme a dáme min. 6 hodin chladit (já nechávám přes noc).
Čokoládová ganache:
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, cukr a smetanu do hladké polevy (ganache). Přimícháme 1 lžičku rozpustné kávy a nalijeme ji na ztuhlý krém, ale pozor 1/3 ganache si nechte v hrnci na ozdobu. Jak krém, tak oddělenou ganache dejte chladit do lednice na cca 2 hodinky (dokud není ztuhlá).
Po 2 hodinách si koláč nakrájíme na 12 kousků. Zbývající ganache vložíme do zdobícího pytlíku (pokud ganache neztuhla, můžete jí ještě mixérem vyšlehat) a každý kousek ozdobíme a posypeme kávovými zrnky.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela