Pokud máte doma jablka a už nevíte co z nich péct, tak právě tento recept je pro Vás to pravé. Kombinace tvarohu, jablek, zázvoru a skořice Vás uchvátí na první ochutnání a navíc Vám koláč provoní celý byt. Věřte, že se po něm jenom zapráší a stane se Vaším oblíbencem. Já si ho oblíbila s prvním soustem a už teď jsem přesvědčená, že ho budu péct častěji.
Korpus:
200 g Bebe sušenek
100 g másla
Náplň:
500 g polotučného tvarohu
50 g třtinového cukru
50 g cukr krystal
½ lžíce sušeného zázvoru
1 lžíce skořice
2 lžíce škrobu
2 ks jablek
Drobenka:
100 g ovesných vloček
50 g třtinového cukru
50 g hl. mouky
1 lžíce skořice
70 g másla
Korpus:
Rozpustíme si máslo. Poté tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do dortové formy a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy (tentokrát neutlačujeme do výšky) a pečeme cca 10 minut na 180°C a necháme vychladnout.
Náplň:
Tvaroh smícháme s třtinovým cukrem, cukrem krystal, sušeným zázvorem, skořicí a škrobem. Tuto náplň návrstvíme na korpus a uhladíme. Nakrájíme si jablka na plátky a poklademe jimi tvarohovou náplň.
Drobenka:
Smícháme si ovesné vločky, třtinový cukr, mouku a rozpuštěné máslo. Drobenku nasypeme na jablka, uhladíme a pečeme 30 minut na 180°C.
Upečený koláč necháme vychladnout a ozdobíme karamelem (recept na karamel najdete zde). Karamel můžete klidně vynechat a podávat s domácí šlehačkou, nebo vanilkovou zmrzlinou.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela