TVAROHOVÝ KOLÁČ S JABLKY A KARAMELEM

Pokud máte doma jablka a už nevíte co z nich péct, tak právě tento recept je pro Vás to pravé. Kombinace tvarohu, jablek, zázvoru a skořice Vás uchvátí na první ochutnání a navíc Vám koláč provoní celý byt. Věřte, že se po něm jenom zapráší a stane se Vaším oblíbencem. Já si ho oblíbila s prvním soustem a už teď jsem přesvědčená, že ho budu péct častěji.

Korpus:

200 g                    Bebe sušenek

100 g                    másla

Náplň:

500 g                    polotučného tvarohu

50 g                      třtinového cukru

50 g                      cukr krystal

½ lžíce                 sušeného zázvoru

1 lžíce                  skořice

2 lžíce                  škrobu

2 ks                       jablek

Drobenka:

100 g                    ovesných vloček

50 g                      třtinového cukru

50 g                      hl. mouky

1 lžíce                  skořice

70 g                      másla

Korpus:

Rozpustíme si máslo. Poté tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do dortové formy a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy (tentokrát neutlačujeme do výšky) a pečeme cca 10 minut na 180°C a necháme vychladnout.

Náplň:

Tvaroh smícháme s třtinovým cukrem, cukrem krystal, sušeným zázvorem, skořicí a škrobem. Tuto náplň návrstvíme na korpus a uhladíme. Nakrájíme si jablka na plátky a poklademe jimi tvarohovou náplň.

Drobenka:

Smícháme si ovesné vločky, třtinový cukr, mouku a rozpuštěné máslo. Drobenku nasypeme na jablka, uhladíme a pečeme 30 minut na 180°C.

Upečený koláč necháme vychladnout a ozdobíme karamelem (recept na karamel najdete zde). Karamel můžete klidně vynechat a podávat s domácí šlehačkou, nebo vanilkovou zmrzlinou.

 

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

19 − seventeen =