Když jsem pro Vás minule dělala medovník tak jsem byla nadšená, že salko už nemusíme vařit v plechovce, ale můžeme si koupit rovnou jeho karamelovou verzi. A tak se mi v hlavě začal tvořit nápad na tento nepečený dort. Je plný nečekaných chutí a budete ho mít hotový během půl hodinky (bez chlazení). Mě samotnou překvapil ve všech směrech a určitě patří mezi moje nové favority. Pusťte se do jeho přípravy a na 100% nebudete litovat.
Korpus:
200 g Bebe sušenek
90g rozpuštěného másla
Krém:
200 g Ricotta
100 g Lučiny
250 ml. 33% smetany ke šlehání
1 plechovka Salko karamel
2lžč. sypké želatiny
100 ml. vody
5 ks banánů
popřípadě moučkový cukr na dochucení
Korpus:
Rozpustíme si máslo. Poté tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do dortové formy a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy i do boků a pečeme cca 10 minut na 180°C.
Krém:
Vyšleháme si smetanu do polotuha. Přidáme ricottu, lučinu, salko karamel a šleháme do zhoustnutí. Pokud Vám krém přijde málo sladký, zašlehejte do něj ještě moučkový cukr.
Do hrnce vsypeme želatinu, zalijeme jí vodou a počkáme, až nabobtná. Poté jí rozehřejeme, ale pozor, nesmí bublat. Až je želatina krásně průhledná, přidáme do ní 4 lžíce krému a rozmícháme. Takto připravenou želatinu vylijte do krému a opět zašlehejte.
Kompletace:
Na korpus naskládejte celé banány dle fantazie. Krém nalijeme přes banány a stěrkou ho zarovnáme. Necháme ztuhnout a vychladit přes noc v lednici.
Dort dozdobíme dle fantazie. Já ho „pocákala“ hořkou čokoládou a ozdobila plátky banánu.
TIP: Aby Vám plátky banánu nezhnědnuly, namočte jej v citrónové šťávě. Vydrží krásně čerstvé po celou dobu.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela