Na podobný koláč jsem nedávno narazila cestou na hory v jednom z rychlých občerstvení. Po bližším prozkoumání chutí a ingrediencí, jsem se ho rozhodla zkusit upéct do práce na mojí narozeninovou oslavu a pasovat tak moje kolegy/kolegyně na pokusné králíky. Koláč předčil veškerá očekávání. Nejenže byl mnohem lepší než zmiňovaný koupený, ale všichni se olizovali až za ušima a padaly slova jako orgasmus chutí. Takže tady je recept a přeji Vám dobrou chuť.
Korpus:
200 g Bebe sušenek
100 g másla
Mascarpone náplň:
500 g mascarpone
100 g moučkový cukr
2 ks vejce
Vanilka (nebo vanilkový extrakt)
Jablečná náplň:
4 ks jablek
1 lžíce skořice
100 g třtinového cukru
Drobenka:
50g ovesných vloček
100 g třtinového cukru
100 g hl. mouky
1 lžíce skořice
100 g másla
Jablečná náplň:
Jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky a smícháme je s cukrem a skořicí. Vysypeme na plech a pečeme cca 25 minut na 180°C.
Korpus:
Mezitím si rozpustíme máslo. Poté tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a do nich zamícháme rozpuštěné máslo. Nebojte se, když se i po přidání másla bude hmota drolit a drobit, to je naprosto v pořádku. Tuto směs nasypeme do koláčové (nebo dortové) formy a lžící popřípadě prsty směs utlačíme do formy i do jejích krajů.
Drobenka:
Smícháme si ovesné vločky, třtinový cukr, mouku, máslo a prsty vytvoříme z ingrediencí drobenku.
Mascarpone náplň:
Mascarpone, cukr, vejce a vanilku umícháme do hladkého krému. Krém nalijeme na připravený korpus. Na krém rozprostřeme upečená jablka a zasypeme drobenkou. Troubu snížíme na 160°C a pečeme přibližně 1 hodinu.
Necháme vychladnout a podáváme.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela