MAROKÁNKY

Marokánky jsou jedno z mých nejoblíbenějších druhů cukroví. Moje maminka nám je dělala každý rok a my jí je ujídali už při potírání čokoládou. Jediné v čem jsem si tento maminky recept upravila, je vynechání rozinek a nahradila jsem je brusinkami. Věřím, že Vám budou chutnat tak jako mně.

Těsto:

125 ml                  mléka

4 lžíce                  moučkového cukru

20 g                      másla

10 g                      hl. mouky

1 lžička                vanilkové pasty nebo vanilkový extrakt

40 g                      kandované pomerančové kůry

40 g                      brusinek

80 g                      kandovaných třešní

160 g                    loupaných mandlí

Čokoláda na potření

Postup:

Mandle si rozmixujte nahrubo. V kastrůlku rozmíchejte mléko, cukr, máslo a mouku. Za stálého mícháni přiveďte k varu a vařte cca 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte vanilkovou pastu, kandované ovoce a mandle.

Na pečící papír tvoříme hromádky, které zploštíme špachtlí či nožem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 10 minut dokud nezačnou zlátnout. Marokánky necháme vychladnout, otočíme je a spodní stranu potíráme rozpuštěnou čokoládou ve vodní lázni. Necháme ztuhnout a skladujeme v chladu.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

 

 

           

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fifteen − 7 =