Marokánky jsou jedno z mých nejoblíbenějších druhů cukroví. Moje maminka nám je dělala každý rok a my jí je ujídali už při potírání čokoládou. Jediné v čem jsem si tento maminky recept upravila, je vynechání rozinek a nahradila jsem je brusinkami. Věřím, že Vám budou chutnat tak jako mně.
Těsto:
125 ml mléka
4 lžíce moučkového cukru
20 g másla
10 g hl. mouky
1 lžička vanilkové pasty nebo vanilkový extrakt
40 g kandované pomerančové kůry
40 g brusinek
80 g kandovaných třešní
160 g loupaných mandlí
Čokoláda na potření
Postup:
Mandle si rozmixujte nahrubo. V kastrůlku rozmíchejte mléko, cukr, máslo a mouku. Za stálého mícháni přiveďte k varu a vařte cca 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte vanilkovou pastu, kandované ovoce a mandle.
Na pečící papír tvoříme hromádky, které zploštíme špachtlí či nožem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 10 minut dokud nezačnou zlátnout. Marokánky necháme vychladnout, otočíme je a spodní stranu potíráme rozpuštěnou čokoládou ve vodní lázni. Necháme ztuhnout a skladujeme v chladu.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela