OŘECHOVÉ ROHLÍČKY

Musím se přiznat, že rohlíčky nikdy nebyly moje oblíbené cukroví. Zatímco moje sestra se po nich mohla utlouct, já jsem se jim vždy vyhýbala a vlastně jsem je ani nepekla. Loňský rok jsem ale našla recept od mojí babičky, kde jsem se dočetla, že do nich dávala pražené lískové oříšky. Rozhodla jsem se je zkusit a vůbec jsem toho nelitovala. Zamilovala jsem si je na první ochutnání.

Těsto:

300 g                    hladké mouky

40 g                      moučkového cukru

200 g                    másla

100 g                    lískových ořechů vcelku

2 ks                       žloutků

Na obalení:

Vanilka

Moučkový cukr

Těsto:

Lískové oříšky si opražíme na suché pánvi. Vložíme je do vlhké utěrky a třeme, dokud se nám nesloupne slupka. Poté oříšky nameleme či rozmixujeme.

Smícháme mouku, cukr, žloutky, mleté oříšky a nastrouhané máslo. Ručně propracujeme a uhněteme těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho přes noc uležet v lednici (minimálně 1 hodinu).

Z těsta tvarujeme rohlíčky (já použila formu od Tescomy, která je úplně perfektní a stojí kolem 200,-Kč), které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut na 150°C. Musíte však hlídat troubu a jak rohlíčky začnou, zlátnout ihned je vyndejte.

Smíchejte si moučkový cukr a dřeň z vanilkového lusku, nebo smíchejte s vanilkovým cukrem a ještě teplé rohlíčky v této směsi obalujte.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

 

 

           

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 × four =