KOKOSKY

Kokosky jsou úžasným vánočním cukrovím, kterým nepohrdne žádná návštěva. Nemusíte se bát, že by jejich příprava byla náročná. Jen je potřeba jim věnovat náležitou péči a pohlídat jejich pečení. Budou hotové za chviličku a sklidí velký úspěch.

Těsto:

5 ks                       bílků

500 g                    krupicového cukru

250 g                    strouhaného kokosu

1 lžička                rybízové marmelády

2 lžičky                jablečného octa

Těsto:

Bílky si dejte do žáruvzdorné nádoby a vyšlehejte je do polo tuha. Nádobu umístěte do vodní lázně, přidejte cukr a šlehejte, dokud není sníh krásně lesklý a hladký. Odstavte z vodní lázně a nechte vychladnout. Potom přidejte jablečný ocet, marmeládu, strouhaný kokos a zamíchejte. Lžičkou tvořte na plech s pečícím papírem hrudky, které pečte na 150°C cca 15 minut.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

Sweet Michaela

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fifteen − eight =