Kokosky jsou úžasným vánočním cukrovím, kterým nepohrdne žádná návštěva. Nemusíte se bát, že by jejich příprava byla náročná. Jen je potřeba jim věnovat náležitou péči a pohlídat jejich pečení. Budou hotové za chviličku a sklidí velký úspěch.
Těsto:
5 ks bílků
500 g krupicového cukru
250 g strouhaného kokosu
1 lžička rybízové marmelády
2 lžičky jablečného octa
Těsto:
Bílky si dejte do žáruvzdorné nádoby a vyšlehejte je do polo tuha. Nádobu umístěte do vodní lázně, přidejte cukr a šlehejte, dokud není sníh krásně lesklý a hladký. Odstavte z vodní lázně a nechte vychladnout. Potom přidejte jablečný ocet, marmeládu, strouhaný kokos a zamíchejte. Lžičkou tvořte na plech s pečícím papírem hrudky, které pečte na 150°C cca 15 minut.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela