ČOKOLÁDOVÉ CRINKLES

Crinkles jsou vlastně takové popraskané čokoládové sušenky. Pečou se pouze 10 minut a jejich chuť by se dala přirovnat k Brownies. Uchvátí Vás jejich kakaově – čokoládová chuť a také jednoduchá příprava. Crinkles nejsou jen Vánoční cukroví, ale můžete si je připravit i během celého roku. Obzvlášť když budete potřebovat sáhnout po něčem rychlém a jednoduchém.

Těsto:

140 g                    hladké mouky

50 g                      holandského kakaa

5 g                        prášku do pečiva

2 g                        mleté skořice

190 g                    cukr krupice

55 g                      hořké čokolády

55 g                      másla

2 ks                       vejce

špetka soli

špetka chilli

moučkový cukr na obalení

Postup na cca 30 ks:

Troubu si předehřejeme na 190°C. Do mísy si nasypeme mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici, cukr, chilli.

Čokoládu si nasekáme a přidáme do směsi. Dále dáme rozpuštěné máslo, vejce a zpracujeme těsto.

Do hlubokého talíře si nasypeme moučkový cukr. Z těsta si lžičkou ukrajujeme těsto a válíme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 190°C cca 10 minut.

Crinkles necháme vychladnout.

Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!

 

Sweet Michaela

 

 

           

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

18 − nine =