Milujete cheesecake? Tak si určitě zamilujete i variantu ve skleničce. Nejenom, že to máte bez pečení, ale pokud ho uděláte do skleničky s víčkem, můžete si ho vzít sebou na cestu, nebo někoho obdarovat. Já si pro vás připravila 2 varianty. Jednu smetanovou a druhou čokoládovou. Slaný karamel nesměl chybět a najdete ho v obou variantách.
Korpus:
250 g máslových sušenek (Bebe sušenky, lotusky, máslové věnečky)
Smetanová krém na 6 skleniček:
400 ml smetany ke šlehání
300 g ricotta
100 g moučkového cukru
2 lžičky sypké želatiny
Šťáva z půlky citrónu
Čokoládový krém na 6 skleniček:
400 g mascarpone
200 g polotučný tvaroh
100 g moučkový cukr
70 g kakaa
Náplň:
Slaný karamel (recept zde, ale můžete vynechat)
Lesní ovoce
Korpus:
V robotu, nebo tyčovým mixérem rozdrtíme sušenky a naplníme jimi skleničky. Cca 2 vrchovaté lžíce do každé skleničky.
Náplň:
Ovoce si nakrájíme na kousky. Na rozdrcené sušenky nalijeme slaný karamel (můžete vynechat) a na karamel navrstvíme ovoce.
Smetanový krém:
Ricottu si utřeme s cukrem do hladké pěny. Přilijeme smetanu ke šlehání a šleháme, dokud krém není tužší. Mezitím si do plecháčku dáme 4 lžíce vody, zasypeme je 2 lžičkami sypké želatiny a počkáme, až želatina nabobtná. Plecháček dáme na sporák a želatinu na mírném ohni rozehřejeme (nesmí vařit). Do rozpuštěné želatiny přidáme 4 lžíce krému, rozmícháme je, směs vlijeme do zbylého krému a zašleháme. Nakonec zašleháme šťávu z půlky citrónu.
Krém si přelijeme do nádoby se zobáčkem a nalijeme opatrně do skleniček.
Čokoládový krém:
Utřeme si tvaroh z cukrem do hladké pěny, přidáme mascarpone a šleháme. Nakonec opatrně zašleháme kakao, dokud nevznikne, krásný, hladký krém.
Krém nandejte do zdobícího pytlíku a opatrně nastříkejte do skleniček. Můžete nandat i lžící, ale ze zdobícího pytlíku to je jednodušší.
Dle fantazie nakonec ozdobte ovocem.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela