Když jsem našla tento recept v novém čísle časopisu Gurmet, tak jsem měla jasno! Musím to zkusit. Ze začátku jsem měla trošku trable, ale pak jsem si recept poupravila dle svého a najednou mi šla práce od ruky. Jedny s cukrem, vanilkou a skořicí a druhé s čokoládou, mletými mandlemi a skořicí. Určitě je vyzkoušejte, stojí to za to.
Těsto:
550 g hladká mouka
180 g dýňové pyré
120 ml mléko
100 g cukr krupice
70 ml oleje
1 ks vejce
1,5 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce perníkového koření
Rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr a skořice na obalení, popřípadě čokoládová poleva.
Postup:
V jedné míse smícháme dýňové pyré (recept na něj najdete zde ), mléko, vejce a olej. V druhé míse promícháme hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a perníkové koření. Směs suchých ingrediencí postupně zamícháváme do tekutých, dokud nám nevznikne hladké těsto. Pokud se bude těsto lepit, přidejte více mouky.
Těsto si rozválíme na tloušťku cca 3 cm a skleničkou vykrajujeme kolečka. Menší kulatou formičkou, nebo skleničkou uděláme dírku i uprostřed a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 10-15 minut.
Mezitím si rozpustíme máslo a smícháme cukr, vanilkový cukr a skořici. Ještě teplé donuty namáčíme v rozpuštěném másle a obalujeme ve směsi cukru a skořice.
Donuty můžete namáčet i v čokoládové polevě. Fantazii se meze nekladou.
Přeji Vám úspěšné pečení a dobrou chuť!
Sweet Michaela